Щом усетим, че имаме нужда от приятно разтоварване, винаги можем

...
Щом усетим, че имаме нужда от приятно разтоварване, винаги можем
Коментари Харесай

5 комедии, които да не изпускаме на Киномания тази година

Щом усетим, че имаме потребност от прелестно разтоварване, постоянно можем да си пуснем обичана комедия. Когато обаче познатите филми към този момент са ни омръзнали, е време да наваксаме с новите заглавия.
 Киномания 2022, “Майка ”, Зорница София,
Какво да чакаме от Киномания 2022

Филмовият маратон продължава

И на Киномания 2022 ще имаме късмет за тъкмо това. Ето пет комедии от кинофестивала, които ни хванаха окото.

" Дискретният сексапил на буржоазията " (The Discreet Charm of the Bourgeoisie, 1972 г.)

Историята за един американски дипломат и двама негови високопоставени другари. Покрай ежедневните си работни отговорности и тримата обаче са и наркотрафиканти.

Заедно тримата се пробват да провеждат приятелска вечеря със съпругите си. Но при всеки опит се случва случай. Дали ще е злощастна гибел, военни маневри, арест или гангстерско настъпление, реалността винаги ги води до отсрочване на събитието за идващия ден.

" Идиотският триъгълник " ( Triangle of Sadness, 2022 година )

Сатиричната драма на на шведския режисьор Рубен Йостлунд се развива на три елементи. Първата е за професионалните модели Карл и Йая. Лишени от всякакво благовъзпитание, те се скарват гневно по време на интимна вечеря.

Във втората част двойката се озовава на първокласен круиз. Корабът е цялостен с всевъзможни чешити, които се смятат за неуязвими - поради парите и властта си. Капитанът, който не си дава необикновен труд да води кораба безвредно, се оказва неприкрит болшевик. Корабът попада в стихия и всички пасажери се разделят зрелищно с прескъпата си вечеря.

Следва и третата, крайна част на кино лентата - в нея след пиратска офанзива малко на брой оживели се озовават на ненаселен остров. Какво се случва по-късно - остава да забележим на огромния екран.

" Какво общо има тук любовта? " ( What`s Love Got to Do with It?, 2022 година )

Зоуи е млада кинорежисьорка, а Казим - доктор. Въпреки че са израснали в съседство, световете им не могат да бъдат по-раздалечени. Тя е възпитана от своята разведена майка, англичанката Кат, да бъде самостоятелна и любознателна.

Родените в Пакистан родители на Казим пък не се противят на расовите разделения в английското общество и са спокойни, в случай че децата им се държат съгласно повелите на мюсюлманската им религия.

След като към този момент е видял безпокойството на родителите си при сватбата на сестра му за бял англичанин, Казим приема образеца на родителите си и се съгласява на организиран брак.

Решението му озадачава Зоуи, само че ѝ дава и чудесна тематика за документален филм. Зоуи се впуска да следва всяка стъпка на остарелия си другар в пътуването му към фамилното усамотение, пробвайки се да разбере неизтляващото прелъщение на уредените бракове на фона на личната ѝ податливост към разрушителни обвързвания.

Баншите от Инишерин (The Banshees of Inisherin, 2022 г.)

Историята ни връща до 1923 г. на измисления остров Инишерин, някъде край западното крайбрежие на Ирландия. А всичко в нея стартира с едно сякаш почтено неуважение.

Както всеки ден, Падрейк (Колин Фарел) минава да вземе своя другар Колм (Брендън Глийсън), с цел да пият по бира. Когато Колм не му отвръща, а по-късно и отхвърля да седне при него в кръчмата, Падрейк е изцяло изумен.

Напълно изненадващо Колм му изяснява, че към този момент просто не го харесва. И вместо да си губи времето с Падрейк, избира да пести силата си за новото си занимание и да композира музика.

Падрейк обаче не желае да одобри, че другарството им е завършило и продължава да предизвика Колм. Тогава идва моментът, в който е насочен и един отблъскващ ултиматум...

" Успех, Лио Гранд! " (Good Luck to You, Leo Grande, 2022)

Нанси Стоукс (Ема Томпсън) е пенсионирана британска учителка, която търси полово премеждие. Като си наема жиголо, представящ се като Лио Гранд (Дарил Маккормак), с вярата той да я отърве от половите ѝ задръжки, Нанси не просто се озовава тотално отвън зоната си на комфорт, само че и в леглото с много по-млад мъж...

Филмът не е за подценяване, защото към този момент има цели пет номинации, измежду които за най-хубав филм, най-хубава постановка, най-хубав сюжети и най-хубава актьорска игра за двамата основни артисти. Освен това  " Успех, Лио Гранд! " може да се похвали и с награда Best Narrative Feature от Provincetown International Film Festival.
 “Невинният “, “Приключенията на Сол Белоу “, “Теодор Ушев: Невидими връзки ”, “φ1.618 ”, CineLibri 2022 и кои са наградените филми на фестивала
Кои са наградените филми на CineLibri за 2022 година

Една френска комедия със занимателни обрати

Киномания 2022 стартира на 17.11. (четвъртък), а всички филми и програмата са.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР