Щом сега президентът има цялата власт, то през втория мандат

...
Щом сега президентът има цялата власт, то през втория мандат
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев за втория мандат: Радев трябва да покаже, че е държавник

Щом в този момент президентът има цялата власт, то през втория мандат ще забележим друг държавен глава и би трябвало да покаже, че е общественик .

Това съобщи пред БиТиВи президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев малко преди церемонията по встъпване в служба за втори мандат на президента Румен Радев.

Според Плевнелиев Радев ще показва своите умения в интерес на хората, той му пожела триумф по време на неговия втори мандат, като се надява да се е поучил от грешките си, направени по време на първия му мандат. Държавният глава би трябвало да е честен компас за всички и за спазването на върховенството на закона, сподели Плевнелиев.
 Командващият Военноморски сили на Германия предвижда континентална война в идващите 10-20 година
Командващият Военноморски сили на Германия предвижда континентална война в идващите 10-20 година

Според него двустранното партньорство: " нищо не ознавача "

" Първият мандат беше много елементарен - изчегъртване на ръба на Конституцията, битка с ГЕРБ. Сега Радев би трябвало да покаже, че е общественик. Вече има безспорната власт. Трябва да реализира съответни резултати за хората. Успехът се мери единствено с модернизацията в обществото и надграждане по пътя на националните идеали . Никога не сме били толкоз разединени, колкото сме през днешния ден ", сподели Плевнелиев.

Относно отсъствието му от церемонията по пологането на клетва в Народното събрание Плевнелиев сподели, че бил отчаян месеци след встъпването в служба при първия мандат, тъй като видял нарушение на Конституцията. " Спестих на себе си това президентът да се кълне в Конституцията, която не спазваше 5 години. Законите не са нещо селективно ", изясни Плевнелиев.

За настояването на Русия силите на НАТО да изоставен България и Румъния Плевнелиев регистрира като позитивна безапелационната позиция на Румен Радев. " На мен ми се е желало постоянно България да е малко по-амбициозна ", сподели Плевнелиев.
 Радев: Няма драма, въпросът е явен - сега Крим е съветски
Радев: Няма драма, въпросът е явен - сега Крим е съветски

Турция била значим сътрудник, само че намесата в изборите ни е неприемлива

За думите на Румен Радев по време на предизборната акция, че " Крим в този момент е съветски " Плевнелиев дефинира думите като " нарушение върховенството на закона " и изявление, което граничи с " национално изменничество ".

Относно визитата на премиера Кирил Петков в Северна Македония Росен Плевнелив съобщи, че това не е триумф. От един министър-председател се чака повече работа и по-малко маркетинг. Някои от дейностите на премиера повдигнаха няколко въпроса, сподели Плевнелиев.
 Българин от Северна Македония написа на Петков първо да подсигурява правата на сънародниците ни там
Българин от Северна Македония написа на Петков първо да подсигурява правата на сънародниците ни там

Репресиите над сънародниците ни в РСМ не престават до през днешния ден

По думите му Република Северна Македония би трябвало да покаже, че може да съблюдава правата на малцинствата, контракта за добросъседство , езикът на омразата. В Скопие би трябвало да се извършат някои нужни промени, които България преди 30 години, а Северна Македония още не е направила, настоя Плевнелиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР