Щом сега не преговаряхме с ИТН, не виждам смисъл да

...
Щом сега не преговаряхме с ИТН, не виждам смисъл да
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: Няма да отстъпим от политиките, които залагаме

Щом в този момент не преговаряхме с Има Такъв Народ, не виждам смисъл да преговаряме при трети мандат. Няма да отстъпим от политиките, които залагаме. Ако те припознаят тези политики, може да ги обсъдим. С Българска социалистическа партия се вижда, че имаме единодушие, там ще отидем на договаряния. Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната " Радослав Рибарски в „ Тази събота " по бТВ.

Пленарното съвещание, на което депутатите желаеха отговори на въпросите за доставките на газ, е било засекретено, защото огромна част от информацията се основавала на отчети на службите. „ Бомбата е заложена от дълго време - един дълготраен контракт, по който бяха прекратени доставките от през днешния ден за на следващия ден, без опция да се договарят методите на заплащанията, едностранно изменени клаузи по контракта. Ние не сме затръшвали никаква врата. България, „ Булгаргаз " прави изискуемите по контракт заплащания, те са върнати ", разяснява той.

По думите му цяла Европа се готви за тежка зима. На този декор, все още българското държавно управление се оправя относително добре. Търсят се благоприятни условия за газови доставки от Съединени американски щати, Египет и Израел. „ Всеки ден се водят диалози. Министерство на енергетиката и „ Булгаргаз " водят диалози с всички търговци и опциите за постъпване на този газ в мрежата на „ Булгартрансгаз ".

Аз виждам риск от инерцията, която сега сме набрали, с диалози, договаряния, при едно ненадейно преустановяване на активността на Народното събрание, един длъжностен кабинет - още веднъж ще би трябвало да влезе в диалози, ново започване на договаряния. Именно това е рискът, който може да изправи страната пред изчезнали доставки ", съобщи Рибарски.

Потенциално един длъжностен кабинет би могъл да възобнови диалозите с „ Газпром ", само че казусът с надеждността на доставките продължава да стои, акцентира той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР