Щом повечето хора чуят думата радиация изтръпват от ужас. Всички

...
Щом повечето хора чуят думата радиация изтръпват от ужас. Всички
Коментари Харесай

Битова радиация ни облъчва всеки ден, а можем да я избегнем

Щом множеството хора чуят думата " радиация " изтръпват от смут. Всички си показват невидимия зложелател, който може да ни убие… да не приказваме, че мнозина си спомнят и за ужаса в Чернобил.

Но по какъв начин ще реагирате, в случай че чуете, че всекидневно сме заобиколни от радиация? Да, тъкмо по този начин! Става дума за така наречен " битова радиация ".

Именно поради това си коства да следвате дребни правила, с цел да се предпазите от отрицателните резултати на джаджите, които са неизменима част от нашето всекидневие.

Електромагнитната вълна е сила, която има двойна природа. От една страна, това е електрическо поле, което се популяризира в пространството със скоростта на светлината, въпреки това, обикновени заредени частици.

Видимата за окото светлина също е електромагнитна вълна с избрана дължина. Но в множеството случаи те са невидими за нас.

Когато човек навлезе в зоната на нараснало равнище на електромагнитно лъчение, пораждат неизправности във действието на всички органи и системи на човешкото тяло. Нервната, ендокринната, имунната, пикочно-половата системи на тялото са отрицателно наранени. Промени в сърдечната периодичност и кръвното налягане.

Не може да се каже, че електромагнитното поле постоянно е зло. Известно е, че се употребява във физиотерапията за лекуване на доста болести, за укрепване на рани, има противовъзпалителен резултат, усъвършенства клетъчния метаболизъм.

Но приказваме единствено за случаи на непоколебим лекарски надзор, в определени честотни диапазони и в избрани шпации от интензитета на електромагнитното поле.

Има и битово лъчение: всяко устройство в къщата или офиса излъчва електромагнитни талази или, с други думи, е източник на електросмог, който съставлява опасност за здравето.

Но по какъв начин да се спасим от битовата радиация? Ето няколко метода, с които може да се случи това.

Електросмогът е набор от електромагнитни полета, които въздействат на човек в затворени пространства. Той е незабележим, спокоен, без аромат, само че всемогъщ.

Източници на радиация са всички типове електроуреди, електрически кабели, като колкото по-мощен е уредът, толкоз по-агресивно е полето. Донесете мобилен телефон до работещо радио - ще стартират повреди, тъй като някои полета пречат на други.

За да се предпазите, би трябвало да стоите надалеч от източниците му. Да държите телефона си на разположение от самото начало е практично, само че е добре да се заобикаля. По същия метод не е желателно да имате тв приемник в спалнята в режим на подготвеност, защото той към момента създава електромагнитно замърсяване.

Постоянната наличност на интернет също е проблем. Препоръчваме ви да изключвате вашия Wi-Fi рутер най-малко през нощта. Точно както при вълните, тук ще помогне екранираща багра или тъкани, да вземем за пример за пердета.

Не забравяйте – единствено няколко елементарни стъпки ще ви оказват помощ да се почувствате по-сигурни и да избегнете редица здравословни проблеми.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР