Щом постъпи на стаж, всеки млад човек иска да бъде

...
Щом постъпи на стаж, всеки млад човек иска да бъде
Коментари Харесай

Три ценни съвета до стажантите

Щом постъпи на стаж, всеки младеж желае да бъде назначен на работа и това е едно от водещите неща, към които множеството от стажантите се стремят.

За да се случи, има три неща, които са доста по-важни от типа на дипломата, с която младежът идва на стаж в компанията. Това показва Раян Хинкъл - ръководещ шеф в американската компания за ръководство на рискови капитали Insight Venture Partners.

Когато Хинкъл не работи по финансови покупко-продажби, той управлява стажантската стратегия на компанията, споделя Business Insider. От опит е научил по какъв начин да разграничава положителните стажанти от страхотните стажанти, а вторите са тези, които са назначавани. 

Хинкъл дава следните три съвета до младежите, които сега вършат летните си стажове: 

Мислете по какви способи можете да помогнете, даже от време на време да не се чака от вас . Не ограничавайте отговорностите си до тези, които са ви били показани в описанието на стажантската стратегия. Оглеждайте се какво се случва с всички в близост. Ако видите сътрудник, който постоянно би трябвало да прави нещо от горната страна над работата му и се затруднява, а вие можете елементарно да го извършите вместо него, попитайте да желае да му помогнете. Бъдете идейни. 

Задавайте въпроси . Понякога това изисква кураж, тъй като всеки се опасява да не зададе малоумен въпрос. Но е от доста значимо значение, с цел да ви запомнят и да покажете заинтригуваност. Няма нищо неприятно да попиташ погрешен въпрос. Лошо е да зададеш същия погрешен въпрос два пъти. 

Не се опасявайте, бъдете смели!  За да съумеете - в света на финансите или в която и да е друга бизнес сфера, би трябвало да бъдете смели. Не се крийте зад бюрото, до момента в който сте на стаж. Представете се и на хората в офиса ви, които не са от вашия екип. Тревожно е, да вземем за пример, когато старши мениджъри кажат на стажантите да минат през офисите им да се срещнат, и след това младежите не го вършат. 

Бъдете смели, работете, живейте. Спокойно, всичко ще се подреди. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР