Щом може да се направи заради детската порнография, трябва да

...
Щом може да се направи заради детската порнография, трябва да
Коментари Харесай

Испанската футболна лига „LaLiga“ иска Google да премахне пиратски IPTV приложения от смартфоните на потребителите

Щом " може да се направи поради детската порнография ", би трябвало да може и за пиратството...

Емил Василев преди 11 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 19:05 | 21.09.2023

Тайна функционалност на Android може да направи телефона ви по-удобен: просто задръжте пръста си върху екрана

IT НовиниДаниел Маринов - 20:47 | 23.09.2023

Започва ли началото на края за Съединени американски щати? Историята на други разпаднали се общества допуска това

АвтомобилиДаниел Маринов - 21:49 | 23.09.2023

Инженери на Tesla са намразили Cybertruck толкоз доста, че са почнали скрито да проектират опция

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Подобно на доста други огромни футболни лиги в Европа, испанската LaLiga е наранена от необятно публикуван проблем с пиратството. Сега организацията предлага сурово решение на този дълготраен проблем, което ще изисква от Гугъл непосредствено да отстранява приложенията от смарт телефоните на потребителите.

LaLiga желае да се отстранен към този момент изтеглените приложения на смарт телефоните с Android и желае Гугъл да свърши това. Необичайното предложение идва от Хавиер Тебас, президент на Liga Nacional de Fútbol Profesional – асоциацията, виновна за администрирането на двете най-високи професионални футболни лиги на Испания. Новият футболен сезон е единствено на няколко дни, сподели Тебас, а LaLiga към този момент е спомогнала за „ премахването “ на 58 приложения, употребявани от потребителите на Android за нелегално лъчение на футболни мачове.

Наскоро Тебас се причисли към Виктор Франкос Диас, държавен секретар по спорта на Испания и ръководител на Висшия съвет по спорта (CSD) и члена на Европейския парламент Ибан Гарсия дел Бланко. По време на събитието, отдадено на битката със спортното пиратство, Диас съобщи, че пиратството в Европа е повишено с 3,3% през 2022 година. LaLiga и други европейски висши лиги са изключително наранени от този проблем, а потребителите се любуват „ нелегално “ на мачовете най-много посредством неразрешени IPTV стрийминг услуги.

Гореспоменатите 58 пиратски приложения са били изтеглени от 4 милиона консуматори в целия свят. На Испания се падат към 1,1 милиона изтегляния, като множеството от тези консуматори (800 000) са употребявали смарт телефони с Android. След като в продължение на 8 години се е занимавал с битка с пиратството.

Тебас не даде детайлности за това по какъв начин тъкмо LaLiga е „ отстранила “ 58-те пиратски приложения, към които се е насочила през първите дни на новия футболен сезон, само че евентуално те просто са били отстранени от формалния магазин за приложения на Гугъл. Ръководителят на LaLiga в действителност предлага по-строги ограничения за битка с пиратството, които надалеч надвишават няколко промени в Play Store.

Организацията съобщи, че „ беседва с Гугъл “ и други платформи за използването на тези нови ограничения. Тебас съобщи, че Гугъл би трябвало да отстрани приложенията, които към този момент са били изтеглени на смарт телефоните с Android. Ако това може да се направи „ за закононарушения като детска порнография “, сподели Тебас, то сигурно може да се направи и за „ кражба на интелектуална благосъстоятелност “.

Изявленията на Тебас са меко казано противоречиви, защото те допускат, че детската порнография и пиратството на интелектуална благосъстоятелност са едно и също нещо (или би трябвало да са едно и също нещо) пред закона. Освен това, в случай че LaLiga желае от Google да отстрани към този момент конфигурирани приложения, тези приложения евентуално към момента могат да разчитат на съвършено функционираща инфраструктура за IPTV стрийминг, с която футболната организация не е съумяла да се оправи до момента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР