Щом като и цар Симеон Сакскобургготски рече, че е време

...
Щом като и цар Симеон Сакскобургготски рече, че е време
Коментари Харесай

Ленин... по ГЕРБ-ерски

Щом като и цар Симеон Сакскобургготски рече, че е време за смяна, значи политическата обстановка у нас е достигнала своя законосъобразен лимит. В изказването си по случай Деня на независимостта, някогашният министър председател посочи че многодневните митинги показват публични настроения, в които ръководещите би трябвало да се вслушат. За всички е ясно, че е време за смяна, написа царят.

Ленин несъмнено се обръща от кеф в саркофага си - един несъстоял се цар, само че за сметка на това някогашен министър председател, е подготвен да се подпише под фамозната му формулировка за революционна обстановка: върховете не могат, а низините не желаят да живеят както досега.

За разлика от Негово величество, ръководещите не престават както досега, с все по-голям цинизъм. Включително и министър председателят Бойко Борисов, който по време на следващата си инcпeкция с джипката съобщи, че би си тръгнал от ръководството, в случай че има на кого да го съобщи.

"Нa кoгo дa ce прeдaдeш… ниe иcкaмe, aмa нямa нa кoгo. Aкo ca пo-дoбри oт нaшитe, хoрaтa щe ги избeрaт нa cлeдвaщитe избoри. Вceки имa прaвo нa дeйcтвия. Кoгaтo ca в рaмкитe нa зaкoнa – тe ca прaвилни ", рече умно той.

Страшното е, че този стъписващ цинизъм не е от през вчерашния ден. И още нещо - той се излъчва от цялата ръководеща партия. Да си напомним митингите от 2013 година и реакцията на един от тогавашните народни представители на ГЕРБ Емил Караниколов, който дефинира обстановката като революционна. Караниколов тогава съобщи, че в нашенският вид на Лениновото определение, с цел да се стигне до смяна, ръководещите трябвало да имат предпочитание, а ръководените - опция.

Очевидно ръководещите надграждат и Ленин, нали това им е изборния слоган? Според тях низините не могат, а върховете не желаят да бъдат заменени, тъй като не е време за това. И, както съобщи министър председателят при визитата си във велинградското село Грашево, "хората, които са пристигнали тук да кажат за свършената работа и това, което сме създали, са повече от тези на площада ". За какъв Ленин, каква "Аврора " и Велико национално въстание приказваме?!

И духът на Тодор Живков да се яви на Борисов и ръководещите, надали те ще го разчетат като знак, че нещо следва да се промени. Бившият телохранител на някогашния Първи в страната изкачи върха на цинизма на Живковото ръководство единствено за две петилетки. Не му трябваха 45 години, за които тогавашното същинско Съюз на демократичните сили енергично пееше, че стигат.

Очевидно не стигат, а настоящето неясно копие на оня Съюз на демократичните сили се готви да се коалира с актуалните наследници на Живковото цинично ръководство, което се е снишило до момента в който гребе с огромната лъжица от кацата с европомощи!

С риск да бъдем упрекнати в марксизъм-ленинизъм, няма по какъв начин да не се съгласим с Карл Маркс, който предупреждаваше, че историята се повтаря - първо като покруса, след това като фарс.

Бедата е, че е на наш тил и с безмълвното ни съучастничество...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР