Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе,

...
Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе,
Коментари Харесай

Борисов: Щом и на папата намерихме кусур, и Господ да слезе, нещо ще измислим

" Щом и на папата намерихме недостатък, и Господ да слезе, нещо ще измислим ". Така министър председателят Бойко Борисов разяснява пред bTV някои отрицателни реакции, които се появиха по отношение на визитата на папа Франциск у нас преди дни. 
 Борисов: Папата сподели да продължаваме с автомагистралите  Борисов: Яд ме е и ме е позор за абсурда с парцелите, ще работя брутално, само че след изборите
„ Много хора бяха въодушевени при визитата на папата, тъй като това е международно събитие. Това способства за изчистването на отрицателния облик, който беше основан на България в предишното, без страната ни да има виновност “, сподели Борисов. 

" Той назовава нашия патриарх брат, свят човек. Отиде, поклони се, целуна кръста и иконата. И тръгвайки си, още веднъж акцентира това, което прави България за единението, за присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз ", добави той. 

На въпрос дали папата в действителност е споделил да се строят мостове и автомагистрали, както съобщи Борисов след изпращането му, или е приказвал метафорично, министър председателят отговори: „ Метафорично или не, кой както желае да го схваща “.

По мотив рецензиите за думите на папа Франциск да одобряваме хора, които бягат от война и беднотия, Борисов уточни, че не е имало диалог с папата за приемането на бежанци и акцентира, че Светият отец ясно е споделил, че би трябвало да отворим сърцата си за бягащите от войни и катаклизми, а не за икономическите мигранти, като посланията му са били в чисто човешки аспект.

Конспиративните теории за секрети сделки Борисов назова „ неистина, кафява вест, машинация, подстрекателство, гнусота “.

Борисов разяснява и жалбата на Българска социалистическа партия в ЦИК, която го приканва да излезе в отпуска до евроизборите, защото си прави предизборна акция с държавни средства.

„ Българска социалистическа партия упорстват да бъда пратен в Белене и погубен. Така са постъпили с дядо ми и с доста други дядовци. Ако смятат визитата на папата за предизборна акция, значи мощно ме надценяват. На малко име ме знае, само че да пристигна за 3 дни, да влезе в акцията ми и да ме поддържа, ми се коства прекомерно даже за техните показа “, заяви министър председателят и акцентира, че не е взел участие в нито едно предизборно мероприятие. 

„ 1000 души ме извикаха на митинг за зелена повърхност. Реших им казуса. Но по този начин както ме изпратиха, можеха и да ме бият с камъни. Не го смятам за партийно мероприятие “, изясни той. 

Борисов сподели още, че за момента няма да желае оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов, който беше замесен скандала " Апартаментгейт ". Освен това Порожанов е бил шеф на Държавен фонд „ Земеделие ” по времето, когато е работила програмата, по която са отпуснати европари за градеж на къщи за посетители, за които се откри, че не действат като такива. 

" Днес се видях с него. Каза ми, че е подготвен да даде оставка и единствено би трябвало да му я желая. Той се оправи добре с доста от дилемите и виждате, че е относително умерено в бранша. Сега очевидно Порожанов е на прицел и всички се концентрират към него. При най-малката неправда аз ще го отстраня. Ако има нарушавания по контрола на европейските средства, незабавно ще му се вземе оставката ", съобщи Борисов и уточни, че не би го уволнил поради разкритието, че има апартамент, платен на цена под пазарната, тъй като апартаментът е платен преди 15 години и съгласно Порожанов всичко е заявено през 2009 година

Във връзка с " Апартаментгейт " Борисов разяснява и Антикорупционната комисия, чийто началник Пламен Георгиев също влезе в абсурда. 

" Комисията свърши добра работа, над 2 милиарда лв. е конфискувала. Проверката за жилището е завършила. Трябва да се събори най-вероятно нещо и ще се събори ", сподели министър председателят, след което самичък реши да повдигне въпроса за ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов, като акцентира, че му няма доверие. 

" А на ръководителя на Върховен касационен съд имам ли доверие? Нямам му доверие. Изявява се като политическа фигура. Панов и Георгиев са две идентични неща ", посочи Борисов. На въпрос дали може да уточни сходни негови изявления, той сподели, че са доста, без да даде съответен образец.

Запитан за отпуснатите пари за УНСС Борисов изясни, че не е желал постройката да остане недостроена и да се разрушава, като акцентира, че Българска социалистическа партия била международният първенец по незавършено строителство, а не ГЕРБ.

Запитан дали след евроизборите би подал оставка, Борисов бе безапелационен, че няма никакво съображение за това.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР