Щом хората продължават да купуват в България, те считат, че

...
Щом хората продължават да купуват в България, те считат, че
Коментари Харесай

Петя Димитрова: Щом хората продължават да купуват в България, те считат, че страната е сигурна и стабилна

Щом хората не престават да купуват в България, те смятат, че страната е сигурна и постоянна. Това сподели Петя Димитрова - PR специалист в региона на недвижимите парцели, в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

За последната година цените на жилищните парцели е към 14%, само че България не е изключение. В Полша растежът е по-голям, а същият растеж има в Хърватия, означи Димитрова.

Имотният специалист Димитър Калайджиев счита, че цените на парцелите в България са естествени. „ Просто се върнахме на естествените европейски равнища. В София е обикновено жилището да коства 2000 лв. на квадрат ", разяснява той.

20% от покупко-продажбите с недвижими парцели се купуват с заеми. Процентът при жилищните парцели е единствено 40%, уточни Калайджиев. „ Пропорцията сред дълг и спестявания в България е доста добър. Над 82% от жилищата са закупени без заеми. В Германия и богатите страни имат 15% благосъстоятелност на заемите. Имаме добър приход, положителни спестявания, дребни заеми, огромна благосъстоятелност без заеми - какво толкоз ще се обърка за българина ", разяснява той.

В последните три години приходите на семействата порастват с 6%, а това е повече, в сравнение с цените на парцелите. Това е един от факторите за търсенето на парцели и незадоволителното предложение, изясни Калайджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР