Щом го виждаш - има го! - това е мотото,

...
Щом го виждаш - има го! - това е мотото,
Коментари Харесай

Започва 25-ият София филм фест

" Щом го виждаш - има го! " - това е мотото, под което на следващия ден стартира 25 -ият София филм фест. Той ще продължи до 31 март.

" Чувствам се на мястото си и към момента има какво да се реализира, а фестивалът е изработен в изключителна конюнктура ", показа в предаването " Хоризонт до обед " Стефан Китанов, създател и подстрекател на филмовия фест.
Той разясни, че доста от режисьорите ще бъдат онлайн посредством разнообразни цифрови платформи, включени са филми на 25 носители на премията на София.

" Присъствието на доста от създателите е звездно ", сподели още Китанов.
" За нас е голяма чест да открием фестивала ", показа пред БНР Камен Калев, филмовият режисьор, чийто дълго чакан дебютен пълнометражен филм " Февруари " открива 25 -ият София филм фест в зала 1 на НДК.
" Досега не сме били онлайн на прожекция на кино лентата, тъй като той от дълго време пътува по фестивали по целия свят...Разбира се, прекарването в зала е напълно друго прекарване от това да гледаш от у дома дадена прожекция. Но пък този филм особено човек би трябвало да го гледа изолирано, с цел да го усети...да съзерцава гледките и да чуе тишината... ", сподели още Камен Калев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР