Що за безобразие? По-приятелски Консултативен съвет не съм имал нито

...
Що за безобразие? По-приятелски Консултативен съвет не съм имал нито
Коментари Харесай

Цитат на деня: Няма бойкот! Ако лъжа, елате и ме заплюйте!

" Що за безсрамие? По-приятелски Консултативен съвет не съм имал нито с Плевнелиев, нито с Първанов, а през днешния ден се развива тематиката " Бойкот "! Такъв засегнат укор насочи министър председателят Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет в късния следобяд през днешния ден, отдаден на развоя с държавното дружество от отбранителната промишленост " ЕМКО ". Въпреки авансово заложената тематика на брифинга, публицисти желаеха коментар и за обвиняванията от през вчерашния ден, от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че ръководещите са бойкотирали свиканият от президента Радев Консултативен съвет по национална сигурност за битката с корупцията. За първи път, откогато имаме и президентска власт, съветът се провали заради липса на кворум. Борисов закъсня за съвещанието поради среща с представители на " ЕМКО ", а някои министри отсъстваха. Други участници като Цветан Цветанов да вземем за пример си потеглиха по-рано заради авансово планувани настоятелен визити в чужбина. 

„ Като отидох на КСНС - към този момент има и процедура в това да се разсекрети стенограмата при президента - всички го бяха уведомили (б.р. засяга президента Радев), че имат публични визити за Интерпол, в Полша и Париж. Убеден съм, че президентът няма да си изкриви душата “, описа още Борисов

" Снощи с учудване разбирам, че ние бойкотираме президента, в случай, че по-приятелски, по-конструктивен и всеки си сподели за какво е срещу едното или другото. Там има 20 души очевидци. Днес се развива тематика „ Бойкот? “, що за безсрамие? Аз не съм нито сътрудника Симеонов, нито Антон Тодоров да ви давам оценки, само че който, без да ревизира, е пуснал такива внушения, е 100% подправена вест. Разчитам на вашия професионализъм. Разказвам минута по минута. Ако неистина, елате и ме заплюйте мене. Седнахме, кафенце си пихме, говорихме си по разнообразни тематики, по стратегиите. Излизам и разбирам, че аз го бойкотирам. Това е подправена вест, нямате право да го внушавате, тъй като не е истина “, яростно заключи той.

Борисов цитира и президента, който, във връзка разпадащия се кворум, споделил:„ Не е хубаво да приключвам и да излизаме долу без ръководителя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, без Мустафа Карадайъ на Движение за права и свободи и без Веселин Марешки на " Воля ". След това Радев извадил календара и ден по ден гледали по кое време може да се организира ново съвещание. Неговата стратегия обаче също била цялостна, по тази причина се спрели на първия свободен ден идващия вторник - 17 октомври. Още през вчерашния ден Радев насрочи повторното съвещание на 17 октомври.

„ Аз се разпоредих на началника на кабинета да спре всички пътувания на министрите за няколко дни ", акцентира през днешния ден Бойко Борисов в удостоверение на уговорката, че за тази дата ще бъде обезпечено наличието на всички от страна на ГЕРБ.

Още през вчерашния ден, след обществените изказвания на Нинова за протест, държавното управление излезе с публично известие, в което отхвърли изказванията за протест и акцентира, че поддържа напълно президента в битката с корупцията. В съобщението в детайли беше изброено кой министър какъв интернационален ангажимент е имал.

Тази заран и ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев разяснява, че в случай че Радев разсекрети стенограмата ще се види, че не е имало никакъв протест и всички са изразили своите мнения.

Вицепрезидентът Илияна Йотова обаче отвърна задочно, че датата на КСНС е била оповестена задоволително рано, с цел да се стиковат всички графици, по тази причина не може да оправдае отсъствието на министри. Тя повтори тезата на Нинова от през вчерашния ден, че вчерашното съвещание показвало кой желае да се бори с корупцията и кой не.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР