„Що се отнася до заявките на „Има такъв народ“, не

...
„Що се отнася до заявките на „Има такъв народ“, не
Коментари Харесай

Андрей Гюров: ИТН проби лодката на коалицията

„ Що се отнася до поръчките на „ ИТН “, не можем да чакаме управлението на Има Такъв Народ, които пробиха дупка в лодката на ръководството, в този момент да слагат условия. За сметка на това парламентарната група и самостоятелни представители на ПГ, които ние виждаме, че имат много друго мнение за положението на нещата и за това по какъв начин оттук насетне би трябвало да продължат те търсят контакт с нас, с цел да обмисляме бъдеща формула на ръководство “, сподели пред bTV ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

Не знаехме за решението на Кирил Петков да отзове 70 съветски дипломати, то не е на господин Петков, а е решение на външно министерство, повтори той думите на Лена Бориславова, шеф на кабинета " Петков ".

По думите му даже след изгонването на тези 70 дипломати и механически сътрудници на съветското посолство, в Русия ще има 5 пъти по-малко български чиновници, в сравнение с съветски в България. " Тук виждаме една доста сериозна непропорционалност на представителството. Толкова доста съветски чиновници в България, ние не виждаме огромен резултат от тяхното наличие и работа в България в посока възстановяване на дипломатическите и стопански връзки. Както знаете, България беше една от първите страни, на които Русия спря газа. Тоест, тяхната работа на българска територия в последна сметка не докара до нищо позитивно.

От друга страна виждаме доста стопански, политически и даже хибридни офанзиви, в които се разпознава съветския акцент, тъй че, в случай че погледнем обективно на обстановката и проследим процеса, по който е взето това решение, мисля, че ще бъде ясно, че то е направено напълно в полза на България и тогава съдружните сътрудници би трябвало да решат от коя страна да застанат – в отбрана на българския интерес или в отбрана на интереса на непознати страни ", съобщи Андрей Гюров.

„ Ние към този момент подкрепихме свикването на изключително съвещание, което ще се организира след по-малко от час в Народното събрание, то ще бъде при закрити порти, на което съвещание ще научим цялата информация за това каква информация има от службите, по какъв начин е взето решението и за какво сме стигнали до това решение “, сподели още Гюров.

Според него това ще даде доста изясненост както в партиите от опозицията, по този начин и в съдружните сътрудници, които си задават този въпрос и той ще бъде изчистен. По думите му най-малко на две съвещания на Министерски съвет този въпрос е бил обсъждан. " Затова мисля, че това съвещание през днешния ден ще бъде от огромна изгода, с цел да може да се разбере целият поток на информация и по какъв метод е взето това решение.

Свикали сме още довечера след края на съвещанията народен съвет, на който да обсъдим актуалната обстановка, очевидно има нова информация на масата, която би трябвало да бъде премислена. Засега не е тематика персоналният състав на бъдещото държавно управление ", означи Гюров.

„ Нека да чуем информацията, по-късно ще има съвещание на нашите групови органи и от на следващия ден сядаме още веднъж на масата с нашите съдружни сътрудници, където би трябвало да почистим повдигнатите въпроси “, добави той. Според него знаците, които получават, сочат, че има много необятно търсене на единодушие за реализиране на държавно управление с първия мандат на „ Продължаваме промяната “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР