Що се отнася до това дали ще се търси възможност

...
Що се отнася до това дали ще се търси възможност
Коментари Харесай

Йотова: Тежка зима чака България. Петков: Гръцката връзка е факт, цената ще е 4 пъти по-ниска

Що се отнася до това дали ще се търси опция да се възобновят договарянията с съветската „ Газпром “, тя повтори думите на отрасловия длъжностен министър Росен Христов, че ще се търсят всевъзможни различни способи за доставяне с газ, преди да се мисли за обновяване на сходен вид договаряния.

„ КЕВР бяха принудени да подвигат много съществено цената на газа, въпреки че единствено преди известно време ни убеждаваха, че през тези месеци ще бъде 4 пъти по евтини “, разяснява Йотова пред публицисти.

Отговорът не закъсня.

„ Реално това, което се случва е, че гръцката връзка е реалност. Там цената ще бъде 4 пъти по-ниска, само че единствено за количествата в гръцката връзка “, сподели някогашният министър председател и водач на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков в отговор на рецензиите към неговото държавно управление за високата цена на газа сега.

Той посочи, че танкерите с полутечен газ от Съединени американски щати са били контрактувани на цена с 30 $ по-ниска от тази на европейските пазари, само че изискването е до 19 август служебното държавно управление да каже дали ги купува.

Петков подсети, че главната задача на служебния кабинет е да провежда почтени избори.

„ Да не позволен по никакъв метод хартиена бюлетина да се промъкне през задния вход. Надявам се, че това няма да стане, а второто нещо е да продължат нашите стъпки, които сме почнали “, добави някогашният министър председател.

Според него сега не би трябвало да има конфликт сред партиите и служебния кабинет, който няма да се явява на изборите на 2 октомври, а той би трябвало да е сред политическите обединения.

„ Ние като политическа партия заявяваме и ще продължаваме да заявяваме, че до момента в който Борисов ръководи ГЕРБ, ние не можем да създадем каквато и да е коалиция с нея “, разяснява още водачът на Политическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР