Що се отнася до пазара на нови автомобили у нас,

...
Що се отнася до пазара на нови автомобили у нас,
Коментари Харесай

Тествахме най-голямата Dacia

Що се отнася до пазара на нови коли у нас, Dacia построи доста мощна позиция през последните години и през днешния ден предлага коли, за които в никакъв случай не сме мечтали преди. Новият Jogger съчетава характерностите на кросоувър, миниван и комби. Екипът ни направи обширен тест на новата и най-голяма Dacia, а усещанията си от модела ви описваме в този момент.

Ще стартираме с обстоятелството, че през днешния ден не можете да купите нищо по-практично за тези пари! Тази кола я чакаме от септември предходната година, когато екипът ни я видя за първи път онлайн в Париж. Още на статичната премиера, седемместната Dacia не направи усещане, само че в този момент я изпробваме и в придвижване. Новият Jogger е един от стълбовете на трансформацията на Dacia, който обаче продължава да слага огромен акцент върху наличната технология.

`Тествахме

Тази 4.5-метрова композиция от комби, SUV и MPV е направена на платформата CMF-B (използвана и при моделите Sandero и Logan), сега се предлага с два еднолитрови мотора и ще получи хибридно задвижване през идната година, което в комбиниране с Dacia е нещо невиждано до момента. В прочут смисъл това е отговорът на въпроса за нова кола за редица българи, които към момента не се вълнуват от сегашния маркетингов " масаж " към електрическите коли и просто желаят практична и налична кола.
Екстериор и интериор
Новата Dacia Jogger публично към този момент е на българския пазар, като понастоящем имате избор от три съоръжение (Essential, Comfort, Extreme) и чифт мотори (1.0 TCe Eco-G 100 с двугоривна система и вградена АГУ и бензинов с непосредствено впръскване 1.0 TCe 110). Освен това хората от Dacia не се срамят да покажат Jogger в най-ниското Essential съоръжение, както и такава с дръзкото име Extreme. Екстремно обаче е единствено името.
`Тествахме

Пробвахме Jogger точно във въпросното високо равнище на екипировка Extreme. Комбито, макар оптимално опростените си форми на каросерията, наподобява представително и с право обръща главите на водачите и на по-луксозни коли по улиците. Колата не наподобява на ниска цена и когато натиснете дръжката на леката врата и се озовете в салона.

Таблото с принадлежности, кормилото, панелите на вратите и в действителност всичко, което нормално докосвате е със доста нараснало качество спрямо предходните модели на румънската марка. Можете да имате даже електронна ръчна спирачка (опция), инфотейнмънт с безжично повтаряне на телефона (с пакета Media Nav), датчици за паркиране със задна камера и текстилен фон на арматурното табло, който още веднъж е на мода и придава надалеч по-луксозен тип на другояче евтината пластмаса под него.
`Тествахме

За да обобщим, имате всичко належащо в общоприетите равнища на съоръжение, а в случай че желаете още екстри, ще ги получите против комично ниско доплащане. Широчината на автомобила не е толкоз впечатляваща, само че що се касае до дължина, то Jogger е непостижим с помощта на междуосието от съвсем 2.9 метра. Отпред седалките са общоприети и комфортни, а мястото на втория ред е голямо.

Там пасажерите имат сгъваеми маси и седалките могат да се реалокират в диапазона от седем сантиметра. Но най-впечатляващо е пространството на третия ред, което за разликата от това на множеството седемместни коли, е предопределено и за ръстови пасажери, а доплащането за версията със седем места е рационално.
`Тествахме

Jogger е удобен и, в случай че е належащо, седалките от третия ред могат да бъдат комфортно сгънати напред или изцяло свалени. При прегъване на седалките на втория ред (те са разграничени в съответствие 60:40), се основава товарно пространство от над 1800 литра по VDA методиката, което, както и да го погледнеш, си е голямо.
Двигател и ходови характеристики
Преди хибридното задвижване да влезе в продажба, новият трицилиндров еднолитров бензинов мотор с мощ от 81 kW в диапазона от 5000 до 5250 об/мин и въртящ миг от 200 Нм при 2900 - 3500 об/мин ще поеме функционалността на най-мощния предлаган мотор. Има непосредствено впръскване на горивото (версията LPG има косвено впръскване), алуминиев блок, променлива фаза на клапаните, променлива маслена помпа, интегрирана изпускателна тръба и, несъмнено, филтър за твърди частици. Това са обстоятелствата, само че по какъв начин се показва този елемент поради огромната каросерия?
`Тествахме

въпреки и трицилиндров, това си е същински мотор с вътрешно горене, без даже най-ниската форма на електрификация. Пиковият миг се предава на предните колела, с помощта на шестстепенна ръчна скоростна кутия. Всичко това, в толкоз огромен автомобил наподобява на пръв взор неуместно, само че Jogger не тежи доста (всички версии са с тегло от към 1.3 тона), като също така и има добре чудесно напасната трансмисия, тъй че карането на тази кола е прелестно бодро и даже може да е динамично.

Двигателят няма нищо срещу доста ниските обороти и доста ще се изненадаме, в случай че някой, решил да си вземе такава, очебийно фамилна кола, каже, че има потребност от по-мощен мотор. Разбира се, зависи какъв брой натоварите Jogger. Ние карахме седемместната версия, като в купето бяхме единствено двама и колата се движеше бързо и решително - даже над упованията ни.
`Тествахме

Това обаче в града и на планински пътища, където забелязахме и още нещо забавно. Високият клиренс и дългото междуосие са причина за недобро ръководство в завои и мощен крен в завоите. И тук Jogger ни изненада прелестно. Крен несъмнено има, само че той е допустим за автомобил с пътен луфт, който е по-висок от този на множеството кросоувъри и SUV-та на нашия пазар.

На автомагистралата обаче чувствата са други - при скорост от 130 км/ч моторът на шеста предавка държи мотора на към 2 700 оборота и Jogger към този момент не желае да форсира. С други думи доускорението е малко по-слабо, като това частично се дължи на огромната предна повърхнина и общият коефициент на въздушно противодействие, който е 0.84.
`Тествахме

Но като цяло Jogger се кара добре. Седемместната версия, която пробвахме, има малко по-твърди задни амортисьори от петместната, както и по-големи предни спирачни дискове, само че и двете шасита филтрираха добре пътните неравности. Педалите са меки, скоростният лост се движи точно, а позицията на лидера е висока и предлага отлична видимост - тъкмо като в средностатистическо SUV.

Но има едно нещо, което не харесвахме доста в процеса на шофиране. Jogger най-общо казано съставлява по-високо и по-дълго Sandero, като точно поради прекомерно " разтегнатото " междуосие маневрирането е с една концепция по-трудно. Радиусът на завой е 11.7 метра и това се усеща, изключително на тесни пространства.
`Тествахме

Заключение и цени
Ние сме очаровани от най-голямата Dacia, несъмнено поради съотношението цена/качество, само че добре осъзнаваме, че Jogger не е кола за всеки. Румънското предложение няма да убеди този, който си е приготвил бюджет от 70 - 80 хиляди лв. за SUV, или някой, който кара стотици километри дневно по автомагистралата.

Това обаче е една от последните " естествени " коли за тези, които се интересуват от удобен и комфортен автомобил на доста преференциална цена, само че с минимални отстъпки във връзка с технологиите, външния тип и качеството. А за какви пари можете да се сдобиете с Jogger и дали той е атрактивно предложение, вижте и преценете сами.
`Тествахме

`Тествахме

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР