„Що се отнася до парламентарната работа и сформирането на правителство,

...
„Що се отнася до парламентарната работа и сформирането на правителство,
Коментари Харесай

Нинова: БСП ще подкрепи кабинет на „Има такъв народ“ при шест условия

„ Що се отнася до парламентарната работа и сформирането на държавно управление, Националният съвет одобри следната позиция- при предложение на държавно управление в мандата на ГЕРБ парламентарната група да гласоподава срещу “, заяви ръководителят на „ столетницата “ Корнелия Нинова на специфичен брифинг след пленума.



При предложение на държавно управление с мандат на втората по бройка партия – „ ИТН “, Българска социалистическа партия „ ще организира съвещания и ще даде поддръжка, макар че няма да взе участие в него при изискване, че претендентът за министър-председател и излъчилата го партия обществено заявят подготвеност за следното “:
Бързи и поредни здравни ограничения за преодоляване на пандемията и за ограничение на пандемията и нейните обществени последствия. Борба с корупцията, укрепването на самостоятелната правосъдна система, медиите и парламентаризма.Обективна и задълбочена проверка на положението на бюджета, на задеълженията ная б
България, на европейските запаси и реализацията на инфраструктурните планове.Прозрачност при договаряне на европейските стратегии с Европейски Съюз за програмния интервал 2021-2017 година и модифициран проект за възобновяване и развиване.Промени в изборното законодателство за правдиво отчитане на гласа на всеки гласоподавател и спиране на корпоративния и купения избор.
Накрая Нинова добави още едно изискване, че „ в случай че партията, която предлага държавно управление или излъчения от нея кабинет считат да реализират дейности по своя самодейност или по самодейност на свои съдружни сътрудници, които опонират на главните политически ориентири и предизборни задължения на Българска социалистическа партия, тя няма да получи поддръжка от страна на ПГ на Българска социалистическа партия “.

В случай че се стигне до възлагане на изследователски трети мандат на Българска социалистическа партия, ще вземем решение по този въпрос в незабавен порядък, съобщи още Корнелия Нинова.

Националният съвет на Българска социалистическа партия също е приел предлагането на Изпълнителното бюро за поддръжка на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат със 122 гласа " за ", 0 " срещу " и 9 " въздържал се ", оповестиха по-рано от „ Позитано “ 20.

Конгрес на Българска социалистическа партия към този момент няма да се привиква, заяви ръководителят на „ столетницата “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР