Що се отнася до броя на местните милионери, градовете в

...
Що се отнася до броя на местните милионери, градовете в
Коментари Харесай

10-те града, в които е най-вероятно да срещнете милионер на улицата

Що се отнася до броя на локалните милионери, градовете в Съединени американски щати и Китай преобладават в Топ 10 на най-богатите градове в света, до момента в който единствено един европейски град, а точно Лондон, попада в листата за 2023 година

Ню Йорк
 Ню Йорк
Източник:

Ню Йорк

Голямата ябълка е дом на 340 000 милионери и 58 милиардери. Това е финансовият център на Съединени американски щати и най-богатият град в света по няколко индикатора. Освен това е дом на двете най-големи фондови тържища в света по пазарна капитализация (NYSE и Nasdaq). Градът се състои от петте региона на Бронкс, Бруклин, Манхатън, Куинс и Стейтън Айлънд и включва някои от най-ексклузивните жилищни улици в света, в това число 5-то авеню в Манхатън, където цените на първокласните жилища могат да надвишават 27 000 $ на квадратен метър.

Токио
 Токио
Източник:

Токио

В Токио живеят 290 300 милионери и 14 милиардери. Градът е дом на относително дребен брой милиардери спрямо другите градове в листата на . Tова демонстрира, че благосъстоянието е относително отмерено разпределено в Токио, като междинната класа и милионерите от по-ниско равнище управляват по-голямата част от столицата на града. Основните компании, основани в Токио, включват Hitachi, Honda, Mitsubishi, Softbank и Sony.

Районът на залива
 Сан Франциско
Източник:

Сан Франциско

Районът на залива, който включва град Сан Франциско и Силиконовата котловина, е дом на 285 000 милионери и огромен брой милиардери - 63. Повечето от най-големите софтуерни компании в света са основани в региона на залива в това число Adobe, Apple, Cisco, Фейсбук (Meta), Гугъл (Alphabet), HP, Intel, LinkedIn, Lyft, Netflix, OpenAI, PayPal, Twitter, Uber, Yahoo и Zoom.

Лондон
 Лондон
Източник:

Лондон

През 2000 година Лондон беше най-хубавият град в света за милионери, само че през последните 20 години се спусна надолу в листата. Независимо от това, Лондон към момента съдържа някои от най-ексклузивните жилищни покрайнини в света, в това число Белгравия, Челси, Хампстед, Найтсбридж, Мейфеър, Риджънтс Парк и Сейнт Джонс Ууд. Лондон има 258 000 локални милионери и 36 милиардери.

Сингапур
 Сингапур
Източник:

Сингапур

Сингапур е считан за най-благоприятния за бизнес град в света и е една от най-хубавите дестинации за мигриращи милионери - почти 2800 богати хора са се преместили там през 2022 година съгласно последното табло за миграция на благосъстоянието на Henley. В момента Сингапур е дом на 240 100 милионери и 27 милиардери.

Лос Анжелис
 Лос Анжелис
Източник:

Лос Анжелис

Лос Анджелис е дом на 205 400 милионери и 42 милиардери. Данните за тази област включват благосъстояние, съхранявано в Лос Анджелис, както и в околните Бевърли Хилс и Малибу. Основните промишлености включват развлечения, медии, недвижими парцели, търговия на дребно, технологии и превоз.

Хонг Конг
 Хонг Конг
Източник:

Хонг Конг

Хонконг е дом на 129 500 милионери и 32 милиардери. Въпреки слабия напредък през последното десетилетие, градът-държава продължава да бъде един от най-големите финансови центрове в света, като доста от най-богатите предприемачи в Азия към момента се намират там. Фондовият пазар в Хонконг остава една от най-важните фондови тържища в света.

Пекин
 Пекин
Източник:

Пекин

В Пекин живеят 128 200 милионери и 43 милиардери. Официалната столица на Китай, Пекин, е базата на доста от най-големите компании в света. Неговото милиардерско население е изключително високо - единствено Ню Йорк и региона на залива се класират по-високо въз основа на този индикатор.

Шанхай
 Шанхай
Източник:

Шанхай

Определян като финансовата столица на Китай, Шанхай е дом на 127 200 милионери и 40 милиардери. Шанхайската фондова борса е третият по величина фондов пазар в света по пазарна капитализация (след NYSE и Nasdaq).

Сидни
 Сидни
Източник:

Сидни

Със 126 900 локални милионери и 15 милиардери, Сидни е дом на някои от най-ексклузивните жилищни покрайнини в света, в това число Bellevue Hill, Darling Point, Mosman, Point Piper и Vaucluse. Градът означи изключително мощен напредък на благосъстоянието през последните 20 години и бързо се трансформира в един от най-богатите градове в Азиатско-тихоокеанския район. Очакваме този напредък да продължи, като се чака Сидни да влезе в топ 5 на най-богатите градове в света до 2040 година
 Милионер дава 4 нестандарни правила за парите, които са го създали богат
Милионер дава 4 нестандарни правила за парите, които са го създали богат

Сега имам доходи от 18-те компании, които основах, и 12 000-те жилището, които владея, споделя Грант Кардон
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР