Що се касае за икономиката и финансите, ние сме от

...
Що се касае за икономиката и финансите, ние сме от
Коментари Харесай

Борисов разтревожен, че ще осъмнем заобиколени от Турски поток


" Що се касае за стопанската система и финансите, ние сме от най-дисциплинираните в Европейски Съюз. Спазваме прецизно разпоредбите. България се отнася доста ангажирано към своите. "

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на 12-та годишна среща на бизнеса с държавното управление.

По мотив Шенген Борисов беше безапелационен, че " ние към този момент сме вътре ", тъй като пазим най-добре тъкмо шенгенските граници. Всъщност съгласно премиера ние имаме проблем с шенгенските граници и съглашението би трябвало да се преработи радикално.

" На българските граници мигрантската вълна е нула ", похвали се Борисов, като отдаде това на добре свършената работа от България. Той изрази увереност това да се види и от холандския министър председател Рюте.

Относно Западните Балкани министър председателят съобщи, че не обича да ги дели на Западни и други.

" Ние сме по този начин свързани, че всяка една от страните може да генерира такова напрежение, че да срине останалите ", съобщи Борисов и даде за образец по какъв начин войната в Косово е върнала с 20 година обратно Балканите.
Битката сред олигарсите дано си се води, това го има в целия свят, разяснява министър председателят

Борисов уточни България и Македония за образец, че и на Балканите въпреки и да има несъгласие в историята, се върви напред.

Усилия се поставят и другите страни да реализират такива резултати, посочи Борисов.

" Основната ос, която би трябвало да създадем, е София - Скопие - Тирана ", съобщи министър председателят и добави, че това е витално значим кулоар.

" Най-сетне се надявам румънският модел да проработи, да има държавно управление, тъй като до момента седем пъти вършим срещи с румънските сътрудници и два месеца по-късно те са в ареста. 
А толкоз желая третият мост да стане факт. Сега отново би трябвало да вършим заседания. Страшно добре работи този модел. Не инцидентно го споделям. Казвам го, тъй като третият мост с Румъния е извънредно значим. ", безапелационен беше Борисов.

По думите на премиера геостратегическите играчи освен са се вгледали в Балканите, само че към този момент са тук. Те са подготвени да влагат, а който има вложения, има въздействие.

Влиянието на Турция по линия на мюсюлманската общественост е огромно, на Русия по линия на православието също. Саудитска Арабия също има въздействие, Китай също, делейки Европа на 16+1, съобщи още Борисов.

Той обърна внимание и на геостратегическото място на България по повод и на газовите връзки и съобщи, че от нас зависи дали ще сме единствено клиент или главен състезател. По думите му не е редно България да е единствено клиент и той няма да го допусне. Борисов напомни, че разнообразни отзиви са се чували, само че действителността опровергава тезите, че Украйна няма да бъде заобиколена. Подобни приказки чува и против концепцията за газов хъб.

Премиерът предвижда, че на 1 януари 2019 година " ще осъмнем с " Турски поток ", тъй като към този момент 450 км са подготвени.

Трябва добре да си създадем сметката, запазвайки лоялността си към Европейски Съюз и НАТО и да отстоим нашия интерес.

Да загубим преноса в интерес на Турция, Гърция и Италия, не мисля, че е нещо, което български политик би одобрил.

Тази година на формата 16+1 в България би трябвало да се борим и да има пълноправие от Европа към Китай, а освен от Китай към Европа.

" Ние вършим постоянно верните и правилни неща ", безапелационен беше Борисов.

Той напомни, че преди време, когато е правено изследване какво излиза, когато в международната интернет търсачка се напише " България ", се е появявало стрелбата по папата (покойният папа Йоан-Павел Втори - б.р.). Някъде обаче не се отбелязвали, че папата е дал прошка.

" Абсолютно нула правдивост, само че факт. Много по-дълго би трябвало да се потвърждаваме, с цел да ни повярват ", сподели Борисов.

За митингите против втори въжен превоз в Банско Борисов съобщи:

" Против съм спора сред зелените и една част от държавното управление, който породи. Аз съм им дал гаранции, че една керемида няма да има. Ако има - излизаме на митинг и ние. "

" Вот на съмнение можеше да се направи когато и да е. Не когато част от министри са в Брюксел и ръководят. Не могат да пратят заместници. Взимат се решения и тематики, които би трябвало да ги съветват с мен. Него ден трябваше да го създадат. Добре, направиха го и какво -д а отида да се наскърбяваме там? Дебатът какъв беше - жена му, вуйна му, чичо му. Несериозна работа. Не отидох поради уважението към Парламента, тъй като и аз въпреки всичко съм човек и като ме атакуван по подобен метод ще не помни, че председателстваме Съвета. И мога да отговоря на каруцарския им език. Но, просто пожелах тези няколко месеца да сме по-стабилни и естествени. ", съобщи министър председателят.

news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР