„Що се касае до мутренските времена, съжалявам само за едно

...
„Що се касае до мутренските времена, съжалявам само за едно
Коментари Харесай

„С гол г*з таралеж ще мачкаш“ или новият тип политическо говорене у нас

„ Що се касае до мутренските времена, скърбя единствено за едно - че тогава не се справихме с вашия водач. Но има време. От вас зависи, дайте ми тази опция “, съобщи на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков от парламентарната естрада по време на чуване в петък.

„ Ще ме чегърта и щял да се саморазправи този алкохолик. С гол г*з таралеж ще мачкаш. Това мога да ти кажа. Нещастник подобен! Ще плашиш хората и ще ги арестуваш. Това да не ти е 44-та година “, отвърна му близо 30 часа по-късно някогашният министър председател и водач на ГЕРБ от поморийското село Бата.

Изводът, който специалистът по пиар и връзки Любомир Аламанов прави пред Bulgaria ON AIR е, че дефицитите в политическия език са явни.

„ Комуникацията е доста съществена управническа функционалност и когато тя не е на високо равнище, има проблеми за цялата страна “, уточни той.

Изчегъртването към този момент е измежду най-често употребяваните от политиците думи.

„ Когато някои се е впил като паразит в тялото, коя е другата дума, която може да бъде използвана “, посочи PR специалистът.

Аламанов, който работи в областта на PR-а и връзките от 20 години обрисува и главната разлика сред политиците тук и на Запад - това е умеенето да се извиняваш и обществото, което да го изиска.

„ Когато някой направи неточност, той се извинява. Лидерите си разрешават това, което им разрешават гласоподавателите. И когато няма демократични рефлекси, водачите се разрешават повече. Ако сходно държание си разреши водач в Западна Европа, хората ще го изхвърлят незабавно “, безапелационен е специалистът по пиар и връзки.

Той обаче е уверен, че търпението и у нас стартира да се изчерпва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР