Що е то голямо, синьо, пухкаво и причиняващо проблеми? За

...
Що е то голямо, синьо, пухкаво и причиняващо проблеми? За
Коментари Харесай

Холандците създадоха космато чудовище „Брекзит“

Що е то огромно, синьо, пухкаво и причиняващо проблеми? За Холандия отговорът на тази мистерия е елементарен: Брекзит.

Докато английското държавно управление имаше компликации да си показа по какъв начин ще наподобява излизането на страната му от Европейския съюз, холандското държавно управление разкри личното си виждане под формата на космато страшилище.

Нидерландският външен министър Стеф Блок разгласява фотография на себе си със създанието, което е облечено в бяла тениска с думата “Брекзит ” с червени букви, лежащо на бюрото му и пречещо му да работи.

„ Уверете се, че Брекзит няма да се случи – или да лъже – по вашия метод “, сподели Блок, който е вдигнал ръце в жест, изразяващ отчаяние, в Туитър.

“Това е нещо като занимателен метод за предизвестие за Брекзит, само че по спокоен метод ”, съобщи източник от холандското държавно управление, казвайки, че името на създанието е “Брекзит “.

Правителството твърди, че концепцията е да се увеличи осведомеността измежду холандските предприятия за въздействието на Брекзит, изключително в случай че Англия излезе с гръм и тропот без съглашение Европейски Съюз на 29 март.

В публикувания туит също има линк към държавен уеб страница – www.brexitloket.nl – където компаниите могат да ревизират за евентуалния резултат за техния бизнес.

Снимка на уеб страницата в това време наподобява, че демонстрира по този начин наречената кукла на Брекзит като пакостник за ерата на “Me Too ”, седнала в скута на работеща в офис жена и пречеща ѝ да стигне до компютъра си.

Същата картина се появява в рекламата на цялата страница във вестник Financieele Dagblad.

Така наречената кукла на Брекзит ще се появи и в акция за обществени медии, показваща, че “буквално пречи на бизнеса ”, като блокира камиони и транспортни ленти.

Просто имащите възприятие за комизъм холандци демонстрират, че Холандия прави сериозна подготовка за справяне с въздействието върху нейната стопанска система, която е тясно обвързвана с Англия.

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи в изявление, оповестено във “Файненшъл таймс ”, че към 250 компании са покрай решение да се реалокират в Холандия от “отслабваща ” Англия поради Брекзит.

Холандският кабинет в това време получи изключителни пълномощия, с цел да се оправи с въздействието и е заделил 100 милиона евро за подготовка, в това число назначението на 900 нови митнически чиновници. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР