Щетите по сградата на бившето Помощно училище на бул. Сливница

...
Щетите по сградата на бившето Помощно училище на бул. Сливница
Коментари Харесай

Има проект за нова сграда на мястото на Помощното училище, което горя във Варна

Щетите по постройката на бившето Помощно учебно заведение на бул. " Сливница " 113 във Варна, което пламтя в петък вечер, са обилни, само че за благополучие няма потърпевши хора.

Това заяви в обществените мрежи новият зам.-кмет с сектор " Образование " Павел Попов, който е бил на мястото на случая, съобщи Морето

Сградата е била заключена, без следи от скорошна активност вътре.

" Все отново ще следим от близко резултатите от следствието на аргументите за пожара ", показва той.

По думите му през последните два - три дни Общината се занимавала интензивно с този парцел, който " от дълго време не се употребява за осъществяване на образователни занятия, само че е участвал в план за създаване и реорганизация на просветителна инфраструктура за интервала 2020 - 2022 ".

Проектното предложение, утвърдено от Община Варна, е предвиждало в имота да бъде построена нова постройка на III ПМГ " Акад. Методий Попов ", на стойност 5 милиона лв.. На 6 ноември е било получено писмо от Министерство на образованието, че липсва гаранция за сполучливото му привършване, заради което то е било отхвърлено, прецизира Попов.

" Веднага откакто се запознахме с писмото, започнахме работа да отстраним несъвършенствата в предлагането, позволени в предишното, и да го внесем за новия програмен интервал при започване на януари 2024 година Искрено се надявам, че случаят няма да попречи на желанията ни и ще успеем да се преборим за финансиране на нова постройка на Природоматематическата гимназия ", написа още зам.-кметът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР