Щети за хиляди левови след наводнението в Мизия. Днес продължава

...
Щети за хиляди левови след наводнението в Мизия. Днес продължава
Коментари Харесай

Репортер на Нова го закъса в калта в Мизия, пострадала жена изригна: Помия, това сме ние!

Щети за хиляди левови след наводнението в Мизия. Днес продължава чистенето на калта по улиците и изпомпването на водата от потърпевшите къщи, оповестява Нова телевизия.

По предписание на районния министър Николай Нанков багери на пътноподдържащите компании оказват помощ при възобновяване на града.

Най-сериозно е потърпевша уличната мрежа в Мизия. На някои места водата е отнесла цялата асфалтова настилка. Продължава и източването на язовир „ Рогозен-1”. Вчера той преливаше с 15 кубични метра в секунда. Наложи се незабавно монтиране на спешни сифони.

„ Погледнете – малко дете, възрастен човек, и няма кой да ти помогне. При предното наводняване никой не разбра, че ние сме наводнени тук. Просто това е, българската реалност е това – тиня, кал и мръсотия. Това сме ние “, съобщи потърпевша млада жена от града.

„ Всички канали, които бяха направени в полето, отвеждаха водата в естествения канал Косаня. Тези канали обаче се разораха от зърнопроизводителите. Сега, вътре в дворовете на хората има по 30-40 см. кал”, изясни гражданин на Мизия.

„ Щетите върху общинската пътна мрежа са по-големи от тези на републиканската пътна мрежа. В момента обобщаваме данните от нанесените щети”, разяснява Веселин Николов, шеф на регионално пътно ръководство във Враца.

А хората се оплакват, че ще им отнеме най-малко месец, с цел да съумеят да изчистят къщите и дворовете си от калта.

А рано сутринта репортерът Николай Василковски, който на улицата беседва с потърпевшите жители, безусловно затъна в калта. „ В този миг в случай че можете да направите… Их, не мога да се измъкна от тази тиня “, сподели той в ефир, до момента в който се опитваше да резервира равновесие пред камерата.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР