Щели да изключват милионера Георги Гергов от БСП. Медии и

...
Щели да изключват милионера Георги Гергов от БСП. Медии и
Коментари Харесай

Да изключиш милионер от партията… Или да спукаш цирей?

Щели да изключват милионера Георги Гергов от Българска социалистическа партия. Медии и коментатори дори го жалят – в Българска социалистическа партия правили чистка и т. н. Що го жалите, бе? То не е като едно време да те изключат от Българска комунистическа партия.
Може да са му създали положително. Сега не е единствената партия. Може да иде в друга. Може да си направи самичък партия, като Цецо Цветанов, на който Борисов уточни вратата – разгласи, че не е част от ГЕРБ още преди той да напусне. Без решение на управлението на партията – Бойко сподели е задоволително.

Сега Гергов го сготвили в Националния съвет на Българска социалистическа партия, събрали задоволително подписи да го изключат. Чашата преляла, като си провел някакво регионално съвещание на Българска социалистическа партия, с всякакви операции, подписи да изберат верните хора – нямат значение детайлностите, Българска социалистическа партия да си се оправят.

Но Гергов е емблематичен за българската политика.

„ Той е абсцес, който трябваше да бъде спукан”, разясниха от години последователи на тази партия. И освен на тази.

Знаменателна за управническия модел в България ще остане проведената от Гергов среща сред предприемача Сашо Дончев и основния прокурор Цацаров. На тази среща Цацаров притиска Дончев да си гледа „ хубавия бизнес” и да не поддържа опозиционна телевизия. Винаги могат да му извадят една директория. Среща, която дръпва завесата пред това, което назовават задкулисие и олигархия – основен прокурор, явно в комбина с премиера, пази партията му на власт, като оказва напън върху предприемач, за който (погрешно) счита, че финансира телевизия. И медиаторът е Гергов – един от олигарсите, по съвместителство и от опозиционната партия, който има топла връзка с Цацаров, някогашен пловдивски съдия…

В Пловдив му викат Герголан – по героя от детската приказка, който плаши децата и прибира непослушните в огромна торба. Пловдивският Герголан дали деца, само че нещо прибира, с цел да му лепнат този прякор.

По-известен е обаче като Свинаря. Направил първият милион от прасета, бил началник на свинекомплекс от соца, свинете някъде се затрили, но пристигнал фураж от чужбина, пък след това взел едни милиони от Агенцията за задгранична помощ, завъдил прасета, но не върнал парите – по този начин настояват хора от управлението на организацията. И инспекционен акт от това време има, в който са разказани нарушавания.

Това е олигархът Георги Гергов, един от едрите предприемачи в България, пловдивски господар, който със комплицирана скица, в която са набъркани и общината, и държавното управление, лапна Пловдивския панаир. Години наред в Пловдив умуваха за някаква тактика за приватизация на панаира, да го обвържат с Лайпцигския и т. н. И най-после – хоп – на Герголан.

Същият купи и постройката на ЦУМ, залепена за Министерския съвет. И тъй като страната е скудоумна, първо я приватизира, мина през двама притежатели, след това я купи Свинаря, искаше да я продаде отново на страната, но да си вземе парите, както той самият се изрази. И сякаш продаде ЦУМ, пък се оказа, че отново е негов. Както и ЦУМ-Варна, където страната отпусна на общината 43 млн. лв. да го купи от Гергов, дружно с 3 декара, наричани от варненци Дупката. Тогава наблюдаващи разясниха, че ГЕРБ спосорира по този метод Гергов да поддържа крило в Българска социалистическа партия, с което да сътрудничат, и да клати враждебното управление.

През годините доста публицисти са се опитвали да опишат бизнеса на Гергов. Няма смисъл – това е една безкрайна поредност от апортни вноски, схеми, покупко-продажби, превъртяни пари, хотели, парцели, и т.н.

Днес комичното е, че от медии и коментатори, които натъртваха, че Гегров е олигарх и милионер, пък е в управлението на социалистическа партия, в този момент се чува, че някак същата партия е крива, че го изключва. А да не са луди да го държат? Те с огромно забавяне го изхвърлят, доста дълго търпяха да ги компрометира.

И той е от голяма важност ke единствено за тази партия. Добра вест е, че подобен ще отпадне от политиката. Ако не го вземе друга партия…

Той може да стане клиент и на прокуратурата, само че тя проверява (или заплашва задкулисно) единствено определени олигарси, а него подминава.

Е-вестник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР