Ще заведем граждански иск за опити за шиканиране на процеса,

...
Ще заведем граждански иск за опити за шиканиране на процеса,
Коментари Харесай

Нанков заплаши жалбоподатели по търга за тол системата с иск за пропуснати ползи

Ще заведем цивилен иск за опити за шиканиране на процеса, порпуснати изгоди и корист с право, закани се районният министър

Още по тематиката
Забавлянето е предстоящо, откакто процедурата от година е непрестанно блокирана от тъжби

Регулаторът отхвърли и последните тъжби, които бяха подадени против късите периоди на пътната организация

Поръчката за създаване на тол-система за тежкотоварните коли и въвеждане на електронни винетки буксува от над година

От изявлението му не стана ясно против кого тъкмо ще бъде заведен той - дали против всички жалбоподатели до момента или единствено някои.

" Взели сме решение и работим с адвокати да заведем цивилен иск за опити за шиканиране на процеса, корист с право и пропуснати изгоди ", сподели той Нанков в отговор на въпрос. И добави, че п

жалбите против решения на възложители могат да се подават в 10-дневен период - бел.ред.),

Нанков заяви, че обсегът на пътищата, обхванати от бъдещата тол система, ще бъде понижен. Досега се говореше, че към 80% от републиканската пътна мрежа ще бъдат таксувани, само че в този момент министърът даде поръчка, че обсегът ще е към 50%. " Хидрострой " и АПИ подписаха контракта повти 55 млн.лв. за правата Ябланица - Боаза на " Хемус "

В сряда беше подписан и договорът за планиране и строителство на правата от " Хемус " сред Ябланица и Боаза, дълга 9.3 км. Обединението победител е " ХПВ Ябланица " с участници " Хидрострой " на Велико Желев и двете й дъщерни компании - " Пътстрой Бургас " и " Водстрой 98 ". Консорциумът завоюва с втората най-ниска цена - 54.9 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е общо 910 дни или две години и половина. От тях 180 са за планиране, а останалите - за строителство на сектора. " Най-важното нещо за осъществяването на плана е да скъсим периода за планиране, подготовка на трасето и спомагателните отчуждения ", сподели ръководителят на управителния съвет на пътната организация Дончо Атанасов.
Подписан бе и договорът за строителен контрол за близо 600 хил.лв., като в обединяването - победител влизат компаниите " ПИ Европейски Съюз Консулт ", " Евроконсулт " АД и " Строл-1000 ".

Повече за напредъка по строителството на автомагистрала " Хемус " може да прочетете в седмичния брой на " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР