Ще затворя границата на САЩ, ако бъда преизбран за президент.

...
Ще затворя границата на САЩ, ако бъда преизбран за президент.
Коментари Харесай

Тръмп: Ще затворя границата на САЩ, ако бъда преизбран за президент

Ще затворя границата на Съединени американски щати, в случай че бъда избран отново за президент. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в случай че бъде избран отново, има намерение на първо място да затвори американската граница. И да провежда всеобщо депортиране на незаконни мигранти. Това съобщи той в изявление за Fox News.

„ Първото нещо, което би трябвало да създадем, е да затворим границата. Не можем да имаме милиони хора, незаконно живеещи в Съединените щати. След това би трябвало да организираме всеобщи депортации “.

Това сподели той, запитан от водещия за първите си дейности във външната политика, в случай че бъде избран отново. Според Тръмп доста страни, които обичайно поддържат претендента на демократите на президентските избори, може да трансформират мнението си заради метода, по който сегашната американска администрация се оправя с казуса с незаконната имиграция.

„ Нюйоркчани са ядосани. Хората, които в никакъв случай не биха дали своят вот за мен, тъй като съм републиканец  мисля, че ще гласоподават за мен “, сподели той и добави, че има вяра, че ще го поддържат в президентската конкуренция. В допълнение към Ню Йорк, обичайно демократичните щати като Ню Джърси, Вирджиния, Минесота и Ню Мексико също могат да гласоподават.

Губернаторът на Тексас е подготвен за спор с федералните управляващи

По-рано губернаторът на Тексас Грег Абът в изявление за журналиста Тъкър Карлсън съобщи, че е подготвен за спор с федералните управляващи по въпроса за отбраната на границите на щата от незаконни мигранти. Подкрепата на Абът беше оповестена от Тръмп, някогашния непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, бизнесмена Илон Мъск, както и републиканските губернатори на 25 щата.

На 22 януари Fox News заяви, че Върховният съд на Съединени американски щати е решил да отстрани 30 благи (около 48 км) телена ограда по продължение на границата с Тексас, сложена като част от битката на Abbott против напора от мигранти. Решението на съда разрешава на граничния патрул да среже тел по границата по време на процеса.

Националната армия на Тексас блокира сътрудниците от федералния граничен патрул да навлязат в почти 4-километров (4 км) сектор от границата с Мексико по продължение на река Рио Гранде. Държавните управляващи неведнъж са заявявали, че администрацията на Съединени американски щати не охранява вярно границата, което е довело до увеличение на незаконните мигранти. Тексас стартира да ги изпраща с рейсове до огромните американски градове, в това число Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго.

Източник: Fox News,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР