Ще започна с цитат от интервю на председателя на ГЕРБ

...
Ще започна с цитат от интервю на председателя на ГЕРБ
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Цялата мощ на коалицията на имунитетите и страха е впрегната в спасяването на имунитета на Борисов

„ Ще стартира с откъс от изявление на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов от 2009 година На въпрос на публицист: „ Вие подкрепяте ли предлагането на Волен да се снеме депутатският имунитет на Доган? “, господин Борисов дава отговор: „ Аз съм “за “ да се смъкна имунитетът на всички депутати, освен на Ахмед Доган. Така, както аз като кмет нямам имунитет, като министър председател - нямам имунитет, откъде-накъде депутатите ще имат? Няма логичност. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на парламентарната група Атанас Зафиров.
От парламентарната естрада социалистът продължи: „ Днес, 14 години по-късно фундаментално умозаключение, очевидно към този момент има логичност. Защото цялата мощност на новосформираната коалиция на имунитетите и на страха е впрегната в спасяването на имунитета на Бойко Борисов “, съобщи той.
По думите му Кирил Петков е единствено бледен декор, оправдание на режисьорите на кино лентата “Спасяването на Бойко Борисов “. „ Акад. Денков нали е наясно, че ще бъде министър председател до деня, в който режисьорите на кино лентата имат потребност от гласовете на неговата коалиция за спасяването на имунитета на водача на ГЕРБ, след което безславно ще поеме към историята и ще се причисли към РЗС, “Реформаторски блок “, “Атака “, НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация – дълга редица от съдружни сътрудници на ГЕРБ “, разкри Зафиров.
Според него отношението на Борисов към народните представители и техния имунитет не е изолиран акт на неуважение, а изцяло осмислена и преследвана през годините позиция, която е демонстрирана и доказвана неведнъж. 
Зафиров напомни, че през 2013 г.  Борисов е сложил като изискване връщането на ГЕРБ в Народното събрание, рухването на имунитета на Волен Сидеров. „ Тогава Волен Сидеров беше неприятен, още не им беше станал съдружен сътрудник. 2015 година съвсем стигна до анулация на имунитета, отново по самодейност на ГЕРБ, и мотивът отново беше Сидеров – тогава още беше неприятен. Управленското болшинство тогава вървеше към унищожаване на депутатския имунитет “, напомни още той.
Депутатът от Българска социалистическа партия цитира Бойко Борисов от 2021 година: „ Отказах се да бъда депутат, не ми е необходим имунитет. Като министър-председател не съм имал имунитет и в този момент не ми е необходим “. Днес обсъждаме нуждата от парламентарна комисия, която да прегледа обстоятелствата и събитията към поисканите от основния прокурор имунитети “, посочи Зафиров.
Социалистът попита бъдещото управление на тази комисия по кое време счита да свика първото съвещание и какъв брой време ще удължава периода ѝ. „ Аз участвах във краткотрайната комисия за имунитета на Сидеров през 2015 година Тогава комисията беше свикана няколко часа след конструирането ѝ в Народното събрание. За часове се взе такова решение – тогава се бързаше. Сега методът е същият, само че задачата е обърната – ще бавим. Затова не виждам някаква нужда от такава комисия “, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.
Според Зафиров сега следим по какъв начин Политическа партия и Демократична България се гърчат, знаейки, че зависят от Борисов и неговия златен пръст. „ Те шикалкавят, че им трябвало време, с цел да се срещнат с документите, които прокуратурата им изпрати. С мълчанието си Политическа партия и Демократична България окриляват държанието на Бойко Борисов, отдалечават себе си от Европа и потвърждават какъв брой подвластни са от този човек. Не мога да пропусна да поздравя прокуратурата и основния прокурор за бързата и съответна реакция “, съобщи той и добави, че от Българска социалистическа партия до един ще гласоподават за свалянето на имунитета на Бойко Борисов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР