Ще започна с благодарност към депутатите на БСП за подкрепата

...
Ще започна с благодарност към депутатите на БСП за подкрепата
Коментари Харесай

Каракачанов благодари на БСП за самолетите

Ще стартира с признателност към депутатите на Българска социалистическа партия за поддръжката отбор за плановете за нов аероплан и нова бойна машина за пехотата. Това съобщи пред "Канал 3 " вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в свое неподготвено директно включване по телефона. плановете.

"Ако се бяха увлекли по Марешки, щяхме още да си играем на леви и десни, сини и червени. Благодарим за поддръжката, тематиката на срещата беше тъкмо това - сякаш имало спекулации, секрети договаряния, само че всички те бяха в зала Запад. Сега съм задължен да благодаря на сътрудниците от Българска социалистическа партия, че поддържаха плана ", продължи Карачанов в отговор на намеците на Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия, че в обединението имало злоба "кой е по, по, най ", и отсъствието на министъра при гласуването на плана в Народно събрание в четвъртък, сякаш като доказателство за тезата му.

Министърът на защитата призна, че изпитва опасения дали е дълготраен интереса за продажба на Ф-18. "По отношение на опасенията им, аз също имам за Боинг Ф-18, дали са трайни ползите им, дали ще се включат в цените. Имам опасения по какъв начин ще се подходи към въпроса за желанието ни част от поддръжката да става в нашите военни фабрики. Но това ще го решим с обща помощ и схващане от страна на всички, с цел да може парите на българския поданик да остават тук ", сподели Красимир Каракачанов.

Той поправя Атанас Зафиров, който изрази опасения за качеството на самолетното гориво за българските изтребители на работа. "По отношение на горивата - господин Зафиров бърка: не беше за горивата, а за маслата, и казусът бе от преди няколко месеца. В Русия са влезнали нови регулации, маслата в този момент са сменени с френски - тук не е въпрос за горивата. Те са профилирани, доставят се от няколко компании. В България, за жалост, не се създават такива горива ", означи Каракачанов.

"За изтребителя условието ни е да се поемат част от ремонтните действия в България. Това е по-сложно, тъй като нашият цех в Пловдив няма лиценз за поддръжка даже за съветска техника, защото е изминал. Заводите ни в Пловдив и София пък нямат лиценз за поддръжка на западна техника. Иначе съветските хеликоптери и сега се ремонтират. България има своите качества - освен поддръжката на бойните ни машини за пехотата, само че и сглобяването на машините ще е в България, целият витален цикъл - в България. Поне 3 от заводите "Терем " могат да правят това. За самолетите казусът е по-сложен, тъй като в България в никакъв случай се е ремонтирала западна бойна техника ", призна Каракачанов.

По думите му сегашните изтребители МиГ-29 и Су ще се употребяват през идващите 10 година до придобиването на нова въздушна ескадрила.

"За броя на новите самолети - преди пишеше, че имаме 8 или 9 самолета да купим. Сега сме написали най-малко 8 самолета, а в случай че в този момент някой ни предложи 10, 11 или 12 за същата цена, тогава "берекет версин ", както споделяме ние ", пожела си военният министър.

Той твърдо поддържа предложенията на другия вицепремиер от Оперативна програма - Валери Симеонов, за предложенията му за понижаване на шума в курортите. "По отношение на шума за българските жители - да. По отношение на така наречен преместваеми планове, където той (Валери Симеонов) е заложил повърхност до 15 кв. м, това не е обикновено. Но той е склонен да поправяме нещата преди планът да влезе в Народно събрание ", разясни Красимир Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР