Ще заменят ли машините живия човек - за експертите отговорът

...
Ще заменят ли машините живия човек - за експертите отговорът
Коментари Харесай

Компанията, в която AI вече замени 700 души

Ще заменят ли машините живия човек - за специалистите отговорът на този въпрос към момента е неразбираем, само че има една компания, в която към този момент са уверени, че пътят напред включва (все повече) изкуствен интелект. Това е шведската финтех платформа Klarna. Нейният чат бот поема две трети от запитванията на клиенти.

Преди дни от компанията се похвалиха, че AI асистентът, създаден благодарение на OpenAI, " прави работа, еквивалентна на тази на 700 сътрудници на цялостно работно време ". Числото е забавно, тъй като съответствува изцяло с броя хора, които Klarna освободи през 2022 година поради неустановеност, висока инфлация и риск от криза, напомня Fast Company.
 Klarna изпревари Spotify и към този момент е най-скъпият европейски стартъп
Spotify към този момент не е най-скъпият европейски стартъп

Претендент от същата страна застана отпред след набрана инвестиция от $639 милиона

Съкращенията тогава провокираха скандал, откакто изпълнителният шеф Себастиан Сиемятковски обществено показа в LinkedIn таблица, в която попадат имената на доста от тези, които той и екипът му са сметнали за непотребни.

Има ли връзка сред внедряването на бота и освобождението на личен състав? От Klarna отхвърлят и изясняват, че са желали " да посочат по-дълготрайните последствия от потреблението на AI технологии ". Освен това към момента имали контракти с 4 или 5 огромни аутсорс компании с общо 650 000 чиновници и се запазвала опцията за другарство с човек - в случай че даденият консуматор изиска това.
 Klarna трансформира 75 свои чиновници в милионери
Европейският стартъп, който трансформира 75 свои чиновници в милионери

Малка част от тях към този момент имат и по над $10 милиона

Въпреки това, от Klarna са уверени, че ботът им, който употребява технологията на ChatGPT, е задоволително добър, с цел да поема освен базовия контакт с ползвателите, само че и решаването на комплицирани проблеми и разногласия. Очакването на компанията е AI да увеличи облагата ѝ с 40 млн. $ през тази година и да ѝ помогне да реализира високи резултати преди борсовия си дебют.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР