Ще връча мандата скоро, заяви президентът Румен Радев пред медиите

...
Ще връча мандата скоро, заяви президентът Румен Радев пред медиите
Коментари Харесай

Радев за атентата срещу Гешев: Посегателство срещу българска институция

Ще връча мандата скоро, съобщи президентът Румен Радев пред медиите във Варна, където посрещна научно-изследователския ни транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ на родна земя.

„ Искам да припомня, че 49-ото Народно заседание следва да одобри значимите закони по Плана за възобновяване и резистентност, по държавния бюджет, без значение от изхода на процедурата за лъчение на държавно управление. От това зависят парите на хората, модернизацията на страната и промените, от това зависи и пълноценната ни европейска интеграция. Очаквам Народното събрание да подходи отговорно и да извършва своите отговорности. Скоро ще разглася и по кое време ще връча първия изследователски мандат. Отговорност на политическите сили е по какъв начин се договарят в Народното събрание, при какви условия са подготвени да влязат в съдружен формат на ръководство и по какъв начин да съхраняват доверието на своите гласоподаватели „, добави той.

По мотив опита за нападение на 1 май против основния прокурор Иван Гешев президентът съобщи, че всяко посягане против здравето и живота на всеки български жител е неприемливо.

„ Още повече, че тук става въпрос за посягане против българска институция. Затова чакам способените органи допустимо най-бързо да открият всички условия по този случай и да изправят причинителите пред българския съд. Подобни действия би трябвало да се санкционират с най-голямата суровост на закона “, сподели Радев и добави, че не може да разяснява повече в миг, в който се води следствие.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР