Ще връча мандата скоро, това заяви президентът Румен Радев пред

...
Ще връча мандата скоро, това заяви президентът Румен Радев пред
Коментари Харесай

Радев загатна кога връчва първия мандат

Ще връча мандата скоро, това съобщи президентът Румен Радев пред медиите във Варна, където посрещна научно-изследователския ни транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " на родна земя.

" Искам да припомня, че 49-ото Народно заседание следва да одобри значимите закони по Плана за възобновяване и резистентност, по държавния бюджет, без значение от изхода на процедурата за лъчение на държавно управление. От това зависят парите на хората, модернизацията на страната и промените, от това зависи и пълноценната ни европейска интеграция. Очаквам Народното събрание да подходи отговорно и да извършва своите отговорности. Скоро ще разглася и по кое време ще връча първия изследователски мандат. Отговорност на политическите сили е по какъв начин се договарят в Народното събрание, при какви условия са подготвени да влязат в съдружен формат на ръководство и по какъв начин да съхраняват доверието на своите гласоподаватели ", добави той.

По мотив опита за нападение на 1 май против основния прокурор Иван Гешев президентът съобщи, че всяко посягане против здравето и живота на всеки български жител е неприемливо.

" Още повече, че тук става въпрос за посягане против българска институция. Затова чакам способените органи допустимо най-бързо да открият всички условия по този случай и да изправят причинителите пред българския съд. Подобни действие би трябвало да се санкционират с най-голямата суровост на закона ", сподели Радев и добави, че не може да разяснява повече в миг, в който се води следствие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР