Ще водим разговори с партиите, ще опитаме да предложим кабинет

...
Ще водим разговори с партиите, ще опитаме да предложим кабинет
Коментари Харесай

Делян Добрев за изборите: Ще предложим кабинет на малцинството, с политици от ГЕРБ, доказани експерти

Ще водим диалози с партиите, ще опитаме да предложим кабинет на малцинството, който е с политици от ГЕРБ, потвърдени специалисти. Ако не съберем поддръжка за подобен, то по-скоро ще предложим експертен по модела на " Габровски ", нищо чудно и множеството хора да са същите. ГЕРБ има максимален късмет да образува постоянен кабинет, тъй като не ни доближиха 5 депутата в предното Народно събрание. Имаме най-малко по трима подобаващи за всяко министерско място. Това сподели за Nova news Делян Добрев от ГЕРБ.

Той изрично отхвърли, че ГЕРБ би подкрепил държавно управление на малцинството на Политическа партия. " Това значи, че ще имаме още бюджети в техния жанр, инфлацията да стане 30% и хората да продължат да обедняват. Горанов ни вкара в чакалнята на еврозоната, а Политическа партия изпусна инфлацията през юли 2021 година Тогава за пръв път не отговаряхме на критериите за еврозоната. При инфлация до 7% щяхме да можем да влезем ", счита Добрев.

По думите му Политическа партия ще останат в изолираност, в случай че не желаят сами да излязат. " Синхрон сред Политическа партия и Демократична България е неосъществим, те са противоположни партии. След като влязат в Народното събрание, няма да са толкоз консолидирани. Тяхната коалиция е противоестествена. Двете партии гласоподаваха по друг метод по основни тематики. Кога са били откровени към своите гласоподаватели - тогава или в този момент? Къде са корупционните схеми, за които приказваха? Цялата власт беше в тях. Държавният департамент на Съединени американски щати споделя, че има съществени равнища на корупция през 2022 година Нулево толерантните към корупцията явно не са нулево толерантни ", разяснява той. И прецизира, че Данък добавена стойност би трябвало да се върне на 20% на всички браншове с изключение на за заведенията за хранене, в това число и за хляба.

Според него в случай че ГЕРБ са първи и не съумеят да сформират държавно управление, вторият и третият мандати ще бъдат също несполучливи. " Нашият първи приоритет е инфлацията. Решавайки този проблем, ще решим и казуса с еврозоната. Имаме две спънки за влизане - инфлацията и бюджетният недостиг. От 1985 година до момента нашият дълг е 37 милиарда, т.е. теглили сме по милиард на година, а в този момент внезапно 12 милиарда за една година. Това е наследството от Политическа партия ", съобщи Добрев. И добави, че муниции на Украйна би трябвало да се продават без медиатори.

" Таваните на цените не работят. Никой не може да спре веригите или елементарните магазини за хранителни артикули да продават избран артикул, в случай че таванът е доста невисок. Инфлацията по времето на ГЕРБ беше сред 0 и 2%. Данък свръхпечалба е ретроактивен, ние сме срещу ", изясни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР