Ще внесе ли Европейската комисия иск срещу Нидерландия и Австрия

...
Ще внесе ли Европейската комисия иск срещу Нидерландия и Австрия
Коментари Харесай

Йончева: Ще внесе ли ЕК иск срещу Нидерландия и Австрия заради Шенген?

Ще внесе ли Европейската комисия иск против Нидерландия и Австрия в Съда на Европейски Съюз за корист с правото нй несъгласие?

Този въпрос зададе в Европейския парламент в Страсбург българската депутатка социалистка Елена Йончева, съобщи Българска телеграфна агенция. Това стана на спор, отдаден на решението на страните членки (Съвета на ЕС) България и Румъния да останат отвън Шенгенското проспранство. Причина бе ветото на Хага и Виена.

Отказът даlа мотив за антиевропейско говорене, посочи Емил Радев от ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП).

„ Не бива да подхранваме евроскептицизма с несправедливи двойни стандарти. Съвсем не сме измежду слабите звена в европейския граничен надзор “, добави той.

Социалистът Иво Христов произнесе имената на починалите през последните месеци български служители на реда. И посочи, че те са охранявали спокойствието на българи, австрийци, нидерландци, на жителите на целия Европейски съюз. По неговите думи ветото не е от угриженост за върховенството на закона, а е безсрамно неуважение към волята на Екологичен потенциал и оценките за осъществяване на условията.

“В опит да угодят на националистите в своите страни някои европейски водачи вършат подарък на еврофобите в България и Румъния ”, заключи той.

Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) дефинира държанието на Хага и Виена като неприлично и настоя за ново решение по най-бързия метод.

Съпартиецът му Александър Йорданов съобщи, че не е сюрпризиран от решението на Австрия, откакто преди няколко години външната министърка Карин Кнайсъл танцува с съветския президент Владимир Путин, а след това стана част от управлението на " Роснефт ". Той бе безапелационен, че оставането на България и Румъния отвън Шенген обслужва политиката на Кремъл за разделяне на Европейски Съюз.

“Мигрантите в Австрия са по-малък проблем, в сравнение с капиталите на съветски олигарси в тази страна ”, съобщи Йорданов.

Колкото до Нидерландия, той счита, че нейното решение е подбудено от тяснопартийни ползи.

Социалистката Цветелина Пенкова прикани дискриминационното отношение да не се позволява, а да се жигосва.

Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) означи, че е обезверен в идентичното отношение към всеки европеец, изключително поради държанието на държавното управление на Нидерландия.

„ Всички загубихме от гласуването предходната седмица. Има единствено един печеливш и той е в Кремъл. Макар че декември е месецът на подаръците, бих призовала да не се вършат дарове на Путин “, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Йохансон.

Тя увери, че разширението на Шенгенското пространство остава нейна съществена задача.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР