Ще внеса възможно най-скоро предложението си за предсрочно освобождаване на

...
Ще внеса възможно най-скоро предложението си за предсрочно освобождаване на
Коментари Харесай

Правосъдният министър обеща скоро да внесе предложение за предсрочно освобождаване на Гешев

Ще внеса допустимо най-скоро предлагането си за предварително освобождение на Гешев. Това сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова пред публицисти в Народното събрание.

По думите й конституцията планува три учредения за предварителното освобождение на основния прокурор: тежко нарушаване на отговорностите, редовно не осъществяване на отговорностите и уронване на престижа на правосъдната власт.
Михаил Екимджиев: Гешев може да бъде отхвърлен за няколко седмици
„ С съответни законови ограничения отстраняването на основния прокурор от служба би могло да стане за няколко седмици. Има закони, коит...
Прочети повече
" От през вчерашния ден след обнародването на решението на Конституционния съд в държавен вестник тече тридневният конституционно открит период за влизането му в действие. Той ще влезе в действие в края на седмицата. От тук насетне допустимо най-скоро ще внеса своето предложение в Пленума на Висш съдебен съвет ", сподели Йорданова, представена от БГНЕС.

Правосъдният министър разгласи, че Конституцията я задължава при съществуване на съответните учредения в нея за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор, тя да сезира Пленума на Висш съдебен съвет. " Разчитам, че там са експерти, които ще изпълнят своите отговорности, както обществото чака от тях ", сподели още Надежда Йорданова.

" Като министър на правораздаването не мога да подлагам на подозрение това, че подобаващ държавен орган, няма да приложи закона, какъвто е. Не мога да допускам и да подобавам с предрешение ", съобщи още тя.

Тя съобщи, че в тази ситуация не се приказва за оставка, а за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор.
Бойко Рашков е изпратил отчета по случая с " Барселонагейт " на основния прокурор
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил в понеделник следобяд отчета по случая, станал по-известен като „ Барсело...
Прочети повече
Министърът на правораздаването разяснява тематиката с " Барселонагейт ".

" Тези документи не са в Министерство на правораздаването. Не мога да разясня ", съобщи още Надежда Йорданова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР