Ще видим бюджета може би още следващата седмица. Преди да

...
Ще видим бюджета може би още следващата седмица. Преди да
Коментари Харесай

Финансист: Разговорите за ръст на данъците няма да се разминат

Ще забележим бюджета може би още идната седмица. Преди да е импортиран, той би трябвало да бъде признат от Министерски съвет. До края на този месец би трябвало да бъде призната тригодишната прогноза. Бюджетът ще бъде оповестен като параметри или идната или по-следващата седмица.Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия финансистът Любомир Дацов. 

“Или избираш да имаш строга, естествена бюджетна дисциплинираност с ефикасни харчъве, или избираш да имаш по-висока инфлация. Инфлацията е наказване за един тип нелепост. Повечето държавни управления реагираха по еднакъв метод, първо с Коронавирус ограниченията и политиката към Коронавирус. Бе урок, че дълго време не можеш да си играеш с фискалната политика, тъй като бюджетът като главен състезател ще те накаже. Разговорът за недостига и какви политики, с цел да се стигнем до него, е определящ за идващите няколко месеца ”, добави той. 

Финансистът счита, че не би трябвало да има недостиг на бюджета, а превишение с 1%. Според него, диалозите за размера на налозите няма да се разминат. Имаме забележителен систематичен проблем поради високото равнище на разноските, които не могат да бъдат обезщетени от приходите ”, уточни Дацов. 

По думите му, казусът с участието на България в Еврозоната към този момент е станал доста комплициран, защото сме пропуснали шанса да влезем. Дацов изрече подозрения, че това ще се случи и през 2025 г. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР