Ще ви споделя нещо. Много пъти съм си казвал По-лошо

...
Ще ви споделя нещо. Много пъти съм си казвал По-лошо
Коментари Харесай

Слави Трифонов: ИТН няма да бъде просто гумен печат на предложените от ППДБ закони

" Ще ви споделя нещо. Много пъти съм си казвал „ По-лошо не може да стане “ и по-късно става по-лошо. Живеейки в настоящия политически безпорядък, още веднъж си споделих, че по-лошо не може да стане и то стана. Днес – (ППДБ) направиха нещо извратено. Отидоха при Президента и се пробваха да се скрият зад неговия тил, с цел да прикрият цялостната си беззащитност и неплатежоспособност като мандатоносители. Отидоха, да се скрият зад индивида, който оповестиха за „ путинист “. Това е толкоз тъпо, че подухва горест в душата ми ", това написа в профила си във " Facebook " Слави Трифонов – водач на (ИТН).

" А в този момент всъщност.

Какво още желаеха ППДБ?

Поискаха от политическите партии в Народното събрание да поддържат тяхната декларация, която планува пакет от седем закона, предвиждащи битка с корупцията (много забавно по какъв начин пачките в чекмеджето и пуделът с пачките ще работят дружно срещу корупцията),  промени в закона за правосъдната власт, за персоналния банкрут, за избор на нов омбудсман, за промяна в службите и така нататък ", добави той и продължи:


Тук може и би трябвало да се кажат няколко неща.

Първо!

След изброяването на седемте оферти за закони е сложено следното изречение:

„ Народните представители, подкрепящи актуалната Декларация за излизане от политическата рецесия, приканват Президента да отсрочи връчването на втория мандат с 3 месеца, с цел да бъдат гласувани горепосочените законопроекти и решения. “ Край на цитата.

Не знам кой юридически  „ талант “ е сътворил това изречение, само че то на практика значи, че депутатите би трябвало да изискат от Президента да наруши Конституцията, като три месеца не връчва втория мандат за сформиране на държавно управление. Веднага ще ви кажа, че съгласно специалисти по конституционно право, в случай че Президентът си разреши това и отсрочи връчването на мандата, това може да бъде съображение за започване на процедура по импийчмънт, поради жестоко потъпкване на конституционните разпореждания. Не знам за вас, само че на мен Президентът и неговият екип не ми наподобяват на простаци. Нито пък депутатите от Има Такъв Народ са простаци с цел да приканват за противоконституционни дейности президента. И още нещо. Явно си мисли, че откакто един път към този момент е нарушил Конституцията, това му дава право да я нарушава още веднъж.

Второ!

ППДБ въобще не са помислили, че напълно скоро Конституционният съд ще се произнесе по законността на направените от тях промени в Конституцията и в случай че те се окажат противоконституционни, каквито са, тогава препоръчаният от тях метод за избор на Комисията за противопоставяне на корупцията ще се окаже ненужен и противозаконен. Противоконституционен ще се окаже и предлаганият от тях нов Закон за правосъдната власт.

Трето!


Депутатите от ще поддържат тази декларация, в случай че се отстранен противоконституционните апели в нея и ще вземат участие интензивно в изработването на тези закони, които вероятно ще се окажат противоконституционни.

И четвърто!

Нещо доста значимо. Има Такъв Народ няма да бъде просто гумен щемпел на препоръчаните от ППДБ закони. Ние ще огледаме направените законопроекти и решения, ще ги обсъдим с юридическите си специалисти и ще създадем нужните оферти и корекции. Защото законите в тази страна би трябвало да служат на хората, а не на шепа партийни функционери.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР