Ще ви отнеме малко повече време за приготвяне, калориите не

...
Ще ви отнеме малко повече време за приготвяне, калориите не
Коментари Харесай

Празнична бишкотена торта

Ще ви отнеме малко повече време за подготвяне, калориите не са малко, само че пък като ще е - да е! Наистина празнична торта с бишкоти и маскарпоне!

Необходими Продукти

● бишкоти за тирамису - 65 бр.
● сметана - 500 мл сладкарска
● маскарпоне - 250 г
● пудра захар - 100 г
● есенция портокал
● пудинг шоколад - 1 пакетче инстантен
● прясно мляко - 400 мл за пудинга
● шоколадов кувертюр - 52% какао
● куахада - 1 пакетче или желатин
● бял шоколад - 30 г
● шоколад - 100 г естествен
● краве масло - 2 с.л.

За потапяне


● инстантно капучино - 200 мл
● прясно мляко - 150 мл
● кокосови стърготини - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Капучиното се смесва с леко стоплянето прясно мляко. Всяка бишкота Савоярди се потапя и подрежда по дъното на форма с диаметър 28 см с падащо дъно.

250 мл от сладкарската сметана се разрушава с пудрата захар до подготвеност, прибавя се есенцията и маскарпонето и се разрушава с миксера за малко до хомогенизиране.

В дълбока купа се сипва студеното прясно мляко (400 мл) и пудингът, разрушават се до приемане на равен крем.

Върху първия ред от бишкотите се поставя щедро от крема с маскарпонето. Следва подреждането на бишкотите, които да оформят външната част на тортата с бишкоти. Те не се сиропират, тъй като ще би трябвало да крепят структурата на самата торта за рожден ден.

След като се подредят в кръг, се изсипва половината от пудинга, разпределя се отмерено, с цел да закрепи устойчиво отвесните бишкоти.

Следва вторият ред с бишкоти, още веднъж се напояват и подрежда с леко прилепяне. Върху тях се поставя останалата част от крема с маскарпоне и пудинга. Следва последният ред с напоени бишкоти.

В купа се поставя натрошения кувертюр с останалите 250 мл сладкарска сметана. В микровълновата за към 1 минита се затопля и се разбърква до приемане на гладка примес. Добавя се куахадата или желатина(приготвен по изложение на опаковката). Разбърква се добре, прибавя се есенция по избор и се изсипва върху бишкотите.

Формата се поставя в подобаваща табла и се прибира във фризера или хладилника, до момента в който стегне шоколадовият ганаш. На мен ми лиши 30 минути във фраера.

Белия шоколад с една лъжица масло се разтопява в микровълновата. Готовата примес се изсипва в еднократен пош и се вършат линии по повърхността на бишкотената торта и с съчка за зъби или шишче се вършат внезапни.

Натуралния шоколад с маслото също се разтопява в микровълновата, сипва се в еднократен пош и се вършат завъртулки върху по горния борд на бишкотите и по външната част. Така приготвената торта се прибира още веднъж в хладилника за 2 часа.

Отстранява се кръгът и в долния край, където няма бишкоти, се полепват кокосови стърготини, с цел да има приключен тип празничната бишкотена торта.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР