Ще ви кажа нещо - имаме един път на разследване

...
Ще ви кажа нещо - имаме един път на разследване
Коментари Харесай

Цитат на деня: Разследването за "Хемус" беше запушено от срутището градска прокуратура

" Ще ви кажа нещо - имаме веднъж на следствие (бел. ред. за източването на парите за автомагистрала " Хемус " ), който можеше да бъде доста къс, за стигане на крайния резултат и внезапно се появи едно срутище, което се назовава градска прокуратура, което запуши този път.Много се надявам да е постигнала тази цел краткотрайно и да излезем от това срутище по някакъв метод ".

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков, минути откакто постави клетва като част от държавното управление на Кирил Петков.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са в спор поради следствието за източване на средства, предопределени за автомагистрала " Хемус ", откакто стана известно, че юристът на обвинения - Борислав Колев, упрекнат за пране на пари, предложил да даде показания, в случай че му се подсигурява, че няма да бъде измамен под правосъдна отговорност и ще му се разреши да замине в чужбина през януари.

След отвод на проверяващите прокурори, оценили вероятно единодушие за това като нелегално, те били упрекнати от шефа на ГДБОП Калин Стоянов, че провалят следствието, за което ще им се търси сметка. Представители на прокуратурата оповестиха дейностите на шефа на антимафиотите като невиждан опит за напън върху държавното обвиняване и оповестиха, че е почнало следствие на дейностите на Стоянов.

От своя страна ГДБОП упрекнаха прокуратурата в безучастие и даже позволиха, че могат да проверяват обвинителите за това. Гешев, който се появи в Народното събрание на церемонията за гласоподаване на новото държавно управление съобщи пред публицисти, че не желае да води война с Министерство на вътрешните работи и още веднъж повтори тезата, че полицията проверява закононарушенията.

Рашков съобщи, че прокуратурата още веднъж е " направила политическа поръчка да стопира едно следствие, което се е насочило към тези, които в един миг, в един ден би трябвало да обвиним ". Според него държавното обвиняване противодейства вместо да работи и попита за какво по делото за източването на КТБ (бел.ред. по което наблюдаващ прокурор беше точно Гешев) прокуратурата е избрала един човек, който от обвинен е станал очевидец (бел. ред. Бисер Лазов), с цел да го употребява, а в този момент отхвърля да постъпи по същия метод.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР