Ще възложа през март месец да има частична оценка на

...
Ще възложа през март месец да има частична оценка на
Коментари Харесай

Сачева: През март ще има частична оценка на въздействието на Закона за личната помощ

Ще възложа през март месец да има частична оценка на въздействието на Закона за персоналната помощ. Това сподели общественият министър Деница Сачева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сачева напомни, че Законът за персоналната помощ беше инспириран от Мая Манолова и надлежно законопроектът, който е признат е импортиран от Корнелия Нинова и народни представители. „ Всеки, който се занимава с такава материя приема закони, предлага закони, добре знае, че би трябвало да направи по този начин, че законът да работи гладко, т.е когато влезе в действие този закон не да стартира да основава нови проблеми, а в противен случай всички тези преходни, заключителни интервали, знаете, че доста пъти законите се одобряват, само че се дава по-дълъг интервал за влизането им в действие и т. н. Така че това, че всички тези проблеми не са планувани при внасянето и приемането на закона е отговорност на самите вносители, които бързаха да одобряват този закон по разнообразни други аргументи, в това число и идни предизборни акции, само че не и тъй като това беше в действителност добре премислен закон, който взе под внимание негативните мнения или закон, който пък имаше добра финансова аргументация ”, сподели тя.

Сачева съобщи, че през септември, когато този закон влезе в действие е имало такова разпореждане, за което приказва Мая Манолова.

„ Имаше разпореждане, което подсигурява опцията тези хора да получават помощ до 31 декември. Още с встъпването ми на поста министър на труда и обществената политика бях осведомена за вероятните проблеми. Съответно поискахме информация от общините, с цел да разберем какъв е обсегът на хората, които биха останали отвън Закона за персоналната помощ. В момента сме създали национална стратегия, с която да можем да създадем по този начин, че тази помощ да им бъде обезпечена в идващите месеци. За страдание евентуално това ще се случи най-рано от 1 март заради софтуерните периоди, които са нужни, с цел да се одобри тази стратегия ”, сподели Сачева.

Тя уточни, че в Закона за персоналната помощ това не е единственият проблем, който той ще сътвори, той има и други проблеми, които занапред ще се виждат. „ Това, което ще възложа е през март месец да има частична оценка на този закон, частична оценка не неговото влияние, тъй като тогава ще са към този момент 6 месеца минали от неговото осъществяване ”, сподели тя. „ Нека да изчакаме този разбор, той ще би трябвало да бъде подготвен през март, с цел да минат тези 6 месеца и по-късно дружно ще обсъдим какви могат да бъдат измененията, тъй че този закон да бъде уравновесен ”, съобщи тя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР