Ще въведем военно положение на цялата територия на Украйна, заяви

...
Ще въведем военно положение на цялата територия на Украйна, заяви
Коментари Харесай

Украйна въвежда военно положение

Ще въведем военно състояние на цялата територия на Украйна, съобщи президентът на страната Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

За съветски ракетни удари и десантни интервенции против Украйна оповестяват очевидци и локални медии, откакто съветският президент Владимир Путин разпореди началото на военна интервенция против Украйна. Украинският външен министър Дмитро Кулеба разгласи, че е почнала пълномащабна инвазия в страната, а "мирните украински градове са подложени на удари ". Министерството на защитата в Москва отхвърли Русия да е нанасяла артилерийски или въздушни удари по градове в Украйна.

В телевизионно послание по-рано тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи, че е взел решение за осъществяване на "специална интервенция за отбрана на Донбас ", заяви ТАСС. Той сподели, че отговорността за вероятно клане ще лежи напълно на съвестта на „ украинския режим “ и прикани украинските военнослужещи неотложно да сложат оръжие и да си отидат вкъщи.

Той сподели, че Москва няма да допусне появяването на нуклеарно оръжие в Украйна.

Според думите на Путин в проектите на Русия не влиза окупацията на украински територии и дейностите на Русия не са свързани с нанасяне на щета на ползите на Украйна, а със отбрана на самата себе си от „ тези, които са взели Украйна за пленник “.

Путин съобщи, че в тази ситуация на интервенция в обстановката в Украйна извън, Русия ще отговори неотложно.

Руският президент сподели още, че решението за интервенция в Украйна е било взето в отговор на молбата на водачите на двете републики в Донбас (сепаратистките Донецка и Луганска – б.ред.). Целта на интервенцията, сподели съветският водач, е „ отбраната на хората, хкоито в течение на осем години са подложени на издевателства, геноцид от страна на киевския режим, и по тази причина ние ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, а също по този начин и към предаването на съд на тези, които са направили многочислени кървави закононарушения срещу мирните поданици, в това число жители на Руската федерация “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР