Ще въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата

...
Ще въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Въвеждаме ежедневен контрол на цените на храните

Ще въведем всекидневен механизъм за наблюдаване и надзор по цялата верига на доставките на храни от производителя до щандовете в магазина, без значение дали са магазини на огромните търговски вериги или дребни квартални. Искаме да подсигуряваме, че българският жител и консуматор е задоволително предпазен, както и че има цялостната информация за цената и качеството. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев след извършената през днешния ден в Министерския съвет среща, на която дружно с министри и представители на разнообразни институции е осъществен разбор на ценообразуването на питателните артикули. 

В срещата участваха вицепремиерите Христо Алексиев и Атанас Пеканов, министърът на финансите Росица Велкова, министърът на земеделието Явор Гечев, както и управленията на Комисията за отбрана на потребителите, Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, Агенция „ Митници “, Националната организация по приходите и Българската организация по сигурност на храните.

„ Установихме разлика сред цените от производител, през търговеца, до щанда в магазина. И то, разлики от 20% до 30% и повече. Заради това задачата е жителите да вземат участие в контрола от производител до щанда без нарушение на пазарните правила. Ще покажем нелоялните търговски практики и къде се изкривяват комерсиалните практики. Ще покажем придвижването на стоката през митниците, Национална агенция за приходите, през логостичната верига до магазините. Ще проследим освен образуването на цените, само че и образуването на облагите. Този мониторинг ще бъде всекидневен ", аргументира се  Гълъб Донев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР