Ще върнем украинските деца, когато условията станат безопасни.Това обяви постоянният

...
Ще върнем украинските деца, когато условията станат безопасни.Това обяви постоянният
Коментари Харесай

Русия: Ще върнем украинските деца, когато условията станат безопасни

Ще върнем украинските деца, когато изискванията станат безвредни.

Това разгласи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, съобщи " РИА Новости ", представена от " Гордон ".

Според него руснаците са отвели децата, " за да ги защитят от заплахата, която биха могли да основат военни дейности ".

" Когато изискванията станат безопасни – несъмнено, за какво не? ", каза той, отговаряйки на въпрос дали Москва има намерение да върне отвлечените жители на Украйна.

Постоянният представител в Организация на обединените нации добави, че казусът с депортираните деца е " безусловно пресилен " и съветските управляващи желаят да проведат импровизирано съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да " хвърлят светлина върху тази обстановка ".

На 17 март Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и комисаря по правата на детето Мария Лвова-Белова по съмнение за нелегално депортиране на деца от окупираните райони на Украйна в Руската федерация.

На 7 септември 2022 година Съединените щати упрекнаха Русия в принудително депортиране на до 1,6 милиона украинци и провеждането на така наречен пречистване, в това число инвазивни инспекции за сигурност, разпити, делене на фамилиите и арестувания. Според Съединени американски щати единствено през юли 1800 украински деца са били отведени в Русия.

Според украинския омбудсман Дмитрий Лубинец към март 2023 година е известно за най-малко 16,2 хиляди случаи на украински деца, депортирани в Русия. В коментар, оповестен на 17 февруари, той съобщи, че до 150 000 нелегално отнети украински деца могат да се намират на територията на Руската федерация.

Лвова-Белова одобри нелегално в фамилията си 15-годишно дете, отвлечено от Мариупол от съветската войска предходната есен. Тогава украинското външно министерство стартира наказателно следствие против нея.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР