Ще върнем мандата на президента изпълнен, а имената на министрите

...
Ще върнем мандата на президента изпълнен, а имената на министрите
Коментари Харесай

Деница Сачева: Имената на министрите ще станат ясни в понеделник

Ще върнем мандата на президента изпълнен, а имената на министрите ще станат ясни в понеделник. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

В момента ГЕРБ водят диалози по разпределението на ресори, а скоро ще стартират и диалозите за съответни хора, добави Сачева.

" Разговорите се водят главно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии без Българска социалистическа партия, които ясно обявиха, че няма да поддържат политиката и целите на това държавно управление ", акцентира Сачева и добави, че диалозите с ПП-ДБ също не престават, макар че те към този момент обявиха, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ.

" Продължаваме да обсъждаме с тях това, че те би трябвало да дадат поддръжката си за първия мандат (...) Трябва да се почете това, че има 650 000 души, които са сложили ГЕРБ-СДС преди всичко и няма потребност да се опитваме още веднъж да заблуждаваме хората, като споделяме, че вторият мандат е единствената опция ", безапелационна е тя.

Сачева разяснява и изказването на основния прокурор Иван Гешев:

" Прави усещане, че постоянно когато страната има безапелационна опция да тръгне по европейски път на развиване, постоянно се случват разнообразни процеси, които по един или различен метод обвързват правосъдната и политическата система и отклоняват страната от този път ".

Доверието в правосъдната система не е въпрос единствено на законодателство, а най-много на хората, които работят в нея, акцентира Сачева.

" Програмата за правосъдната промяна би трябвало да се разиска на първо място с професионалната колегия, с хората, които ще са реализатори на тези политически решения и които би трябвало да подсигуряват независимостта на правосъдната власт. Такъв диалог всъщност досега не е воден ", уточни Деница Сачева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР