„Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре

...
„Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре
Коментари Харесай

Атанасова: Без Борисов? С какво самочувствие ни се бъркат кой да е лидер на ГЕРБ

„ Ще върнем мандата, в случай че го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре е да отидем на избори. И каквото хората кажат. Ако различен е първи, ние се съобразяваме”. Това разяснява в предаването „ На фокус” по Нова телевизия Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

Тя разяснява с кого от ГЕРБ биха седнали на масата за договаряния и с кого – не.

„ С Българска социалистическа партия в никакъв случай не сме сядали на една маса. Тук е разликата с всички останали. С Българска социалистическа партия не сме сядали за договаряния за разлика от „ Демократична България”, които ръководят с Българска социалистическа партия. С Има Такъв Народ не сме сядали, които също ръководят с Демократична България и Българска социалистическа партия. А Станислав Трифонов щеше да си направи татуировка „ Никога с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ”. А в този момент 6 месеца бяха в коалиция. С Движение за права и свободи в никакъв случай не сме управлявали. Припомням, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бяха в тройна коалиция и държавно управление " Орешарки”, сподели Атанасова.

Тя отхвърли да приказва за червени линии в политиката.

„ Не желая да слагам червени линии, тъй като се изчерпа тази прилика, откогато Нинова приказва за червени линии. Едната беше за Северна Македония, а още е в държавното управление и желае договаряния, с цел да бъде във властта. Втората й алена линия – оръжието за Украйна”, разяснява Атанасова.
Според нея, в случай че от ГЕРБ бъдат първа политическа мощ, само че нямат цялостно болшинство, Борисов към този момент е начертал опциите за договаряния – всички партии, уверени евроатлантици.

„ В ГЕРБ не сме имали проблеми с водачеството. Чуваме, че диалози с ГЕРБ са вероятни, в случай че го няма Борисов. За нас е необяснимо да ни слагат въпроса, кой ще ни е водач. Петков и Василев да си дефинират водач на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат”, сподели Атанасова.
За ареста на Борисов, тя сподели:

„ Нито Министерство на вътрешните работи, нито Петков, Василев или който и да е различен, който реши този арест да бъде осъществен, нямат нито едно доказателство против Борисов. За 1 година за какво не пребориха мафията. Ние сме спокойни, тъй като не сме направили нищо нелегално.”
„ Не ни пречи Кирил Петков, забавлява ни. Темата Кирил Петков не ни е предмет на внимание, той сподели какъв е, кой е, какво може, какво не може”, сподели още Атанасова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР