Ще върна празен мандат. Това каза Мария Габриел от преговорният

...
Ще върна празен мандат. Това каза Мария Габриел от преговорният
Коментари Харесай

Габриел на извънреден брифинг: Ще върна празен мандат

Ще върна празен мандат. Това сподели Мария Габриел от преговорният екип на ГЕРБ на ексклузивен брифинг.

" Още след първия кръг договаряния стана ясно, че с ПП-ДБ имаме общи точки, само че и разлики. България има потребност от непоклатимост, само че тя би трябвало да се гради на общи правила и споделена отговорност - цялостен мандат, ясни цели, равнопоставеност в ръководството. Спорове за регулатори, правосъдна промяна, битка с корупцията ние нямаме. Имаме фундаментални разлики в това ГЕРБ да бъде пълновръстен сътрудник. За нас разногласието е, че първата политическа партия (ГЕРБ) би трябвало да бъде равнопоставена в ръководството ", съобщи тя.

" Днес предложихме да бъде гласуван съставът на настоящето държавно управление единствено с ротация на премиера и на вицепремиера, да има опция за промяна на министри - това беше изрично отхвърлено. Затова на този стадий ние оставаме твърди в линията ни за ръководството на страната. Ще върна празен мандат ", безапелационна бе Габриел.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС, като най-голямата по бройка парламентарна група, мандат за сформиране на държавно управление.

Очаквайте детайлности!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР