Ще ваксинират по фирмиОколо 10 % от населението на община

...
Ще ваксинират по фирмиОколо 10 % от населението на община
Коментари Харесай

10% от шуменци ваксинирани, щабът иска ускоряване

Ще имунизират по компании
Около 10 % от популацията на община Шумен е ваксинирано. Притеснението на здравните експерти е, че с този ритъм мъчно ще се построи групов имунитет и още веднъж може да се стигне до сериозни обстановки през есента с огромен брой инфектирани и признати за лекуване в болничните заведения. Това бе коментирано на съвещание на Общинският спешен щаб в петък, а той предложи да се засилва работата по имунизационната акция против COVID-19.
От началото на пандемията диагностицирани позитивни за COVID-19 в общината са 6 350 души. От тях излекуваните са 5 787 души, а умрелите – 312. По думите на доктор Илияна Лозанова от Регионалната здравна ревизия през последните седмици се вижда закъснение на процеса на имунизация.
Кметът Любомир Христов изясни, че това е една от аргументите за привикване на щаба. „ Ще изпратим писма до работодателите с предложение имунизацията на искащите служащи от предприятията или другите институции да бъде осъществена на място, с цел да не се губи време за изчакване пред имунизационните кабинети, “ сподели той и акцентира, че имунизирането е непринуден акт, само че с цел да вземе човек решение, въпреки всичко би трябвало да бъде добре осведомен.
Ръководителите на всички здравни заведения споделиха, че здравните експерти са претрупани и измежду личния състав от много време към този момент е насъбрана доста огромна отмалялост. Директорът на МБАЛ – Шумен доктор Димитър Костов благодари на сътрудниците си, които помогнаха в сериозните моменти. По думите му работата по разширение на коронавирус отделението в болничното заведение ще продължи. През летния интервал ще бъдат осъществени още строително-ремонтни действия за създаване на няколко болнични стаи в отделението. Ще са нужни и спомагателни средства. Д-р Костов прикани бизнеса още веднъж да поддържа МБАЛ – Шумен и напъните на медиците да се основат по-добри условия и благоприятни условия за лекуване на болните от COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР