Ще уведомим комисаря по човешки права към Съвета на Европа,

...
Ще уведомим комисаря по човешки права към Съвета на Европа,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Ако зависеше от Кирил Петков, още януари м.г. без всякакви условия той би вдигнал ветото на РСМ, но слава богу не му се позволи

„ Ще уведомим комисаря по човешки права към Съвета на Европа, тъй като последните отчети, които се появиха оттова, бяха много нелицеприятни за страната. Хората с българско съзнание са подложени на доста тежки тествания и дискриминация. България ще бди за държанието на македонските управляващи за задълбочаване на езика на омразата и навреме ще бъдат известени всички европейски институции “, съобщи в „ Денят стартира с Георги Любенов “ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според Илияна Йотова България би трябвало да отговори по всевъзможен начин както във връзка с европейските ни сътрудници, по този начин и в двустранен проект.

„ Ако зависеше от Кирил Петков, още януари месец без всевъзможни условия от страна на България той би вдигнал ветото, само че популярност богу не му се разреши “, акцентира Йотова.

„ Това, че политическите партии не можаха да създадат държавно управление, не е виновност на президентската институция “, съобщи Йотова и изрази оптимизъм за идващото българско държавно управление.

По думите ѝ България има потребност от смяна и от промяната на този модел, който ръководи 12 години. „ Продължаваме да бъдем на страната на хората, които бяха на улицата. Промяната е развой, не може една политическа мощ да присвоява думичката смяна “, добави вицепрезидентът.

„ На последната среща в петък сред водачите на Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ можеха да създадат по този начин, че служебният кабинет да бъде към този момент в историята “, добави Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изрази страдание, че има напрежение сред президентската институция и управлението на Българска социалистическа партия.

Това, че президентската институция дава време и толеранс на настоящето Народно заседание, вицепрезидентът разяснява с думите: „ Това беше желанието на немалка част от политическите партии, показани в днешния парламент, президентът се съобрази с това “.

Илияна Йотова разяснява и датата на идните предварителни парламентарни избори.

„ Не зная дали датата ще бъде 2 април, президентът ще я реши. Предизборната акция не е спряла от датата на осъществяване на предходните избори. Не сме имали никакво съмнение във връзка с Гълъб Донев “, съобщи тя.

Информациите за политически план на президентството разяснява с думите, че „ явно има кръгове в България, които се опасяват от високия рейтинг на Румен Радев. В нашите диалози през всичките тези години не е ставало дума да се прави политически план “.

„ С този скандал, който умерено можем да назовем „ Ди Велт гейт “, не се способства за положителния облик на страната ни на открито “, съобщи Илияна Йотова.

Допълни, че тази обява има взривен темперамент. По думите ѝ няма европейска медия, която да не го е препечатала, като някои даже са задълбочили коментара си.

Според Илияна Йотова първото изискване за влизането на България в Шенген през 2023 година е страната ни да има съществено държавно управление след идните следващи предварителни избори.

„ Това значи в лицето на европейски сътрудници, които би трябвало да вземат решението, политическа непоклатимост. Този въпрос можеше да бъде решен доста от дълго време. Участието ни в Шенген не е благосклонност, а наше право като пълноправен член на Европейския съюз „, означи Йотова.

Вицепрезидентът още веднъж акцентира, че България е изпълнила всички критерии за влизане в шенгенското пространство.

„ Българските граници са в много по-добро положение от редица други граници. Имаме сериозен прогрес и аз съм оптимист “, сподели още Илияна Йотова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР