Ще успеят ли партиите да намерят компромиси помежду си, за

...
Ще успеят ли партиите да намерят компромиси помежду си, за
Коментари Харесай

Ще успеят ли партиите да намерят компромиси помежду си?

Ще съумеят ли партиите да намерят взаимни отстъпки между тях, с цел да бъде основано държавно управление. Потърсихме мнението на анализаторите и политолозите. Засега е ясно, че водачът на ГЕРБ е подготвен на разнообразни политически конфигурации, споделят специалистите.

„ Тоест, неговата съществена цел е да не допусне служебно държавно управление заради характера на тази изборна година в която сме ми се коства, че на сцената са двама огромни играчи сега - Бойко Борисов със своите предложения и президентът Румен Радев със своите предложения и ще забележим мъдростта и на двамата в какво ще се прояви “, съобщи политологът доцент Мария Пиргова.

„ Големият въпрос е дали има политическа воля да се направи държавно управление, което сме привикнали да назоваваме експертно, а на процедура това е държавно управление необятна коалиция, в което няма изявени политически водачи “, разяснява проф. Румяна Коларова.

Първи разбори с какво „ ИТН “ съумява все още да измести Българска социалистическа партия и да стане втора политическа мощ.

„ Всички споделят, че Слави Трифонов е огромният победител, само че той е задоволително умел човек, с цел да знае, че това е партия еднодневка, подобен вид партии един мандат изкарват “, съобщи проф. Румяна Коларова.

„ Слави Трифонов съумя да се обърне към младежите и то последните години, той е знак на преформатирането на политическата система “, добави доцент Мария Пиргова.

Политолозите залагат на разнообразни сюжети за развиване на политическата обстановка.

„ Най-вероятният сюжет е предварителни парламентарни избори и експертно държавно управление на Румен Радев. Имаш доста кубчета като от Лего, от тези кубчета в този Народното събрание, значимо е какво можеш да построиш от тях “, сподели политологът Петър Чолаков.

„ До през вчерашния ден бих спекулирал за държавно управление на националното единодушие, което да събира на едно място Българска социалистическа партия и ГЕРБ, обаче към този момент виждаме, че тази аритметика не е допустима “, разяснява социологът Стефан Георгиев.

Според някои анализатори Българска социалистическа партия е огромният губещ на тези избори, а съгласно други на Движение за права и свободи към този момент ще им бъде доста мъчно да бъдат балансьор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР