Ще усетим студа от вторник През нощта ще бъде предимно

...
Ще усетим студа от вторник През нощта ще бъде предимно
Коментари Харесай

Обличайте се топло, иде застудяване

Ще усетим студа от вторник
През нощта ще бъде най-вече облачно, тук-там с валежи от дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде малко по-високо от междинното за месеца. В източната половина от страната ще духа слаб и сдържан югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат 0°-2° в западните до към 10° в източните региони, в София към 2°.

Утре облачността ще бъде забележителна с краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, основно над Югозападна България. На места в централните и източните региони от страната ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 9° и 14°, в София към 10°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че съвсем без дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има забележителна облачност. На места ще превали слаб сняг, под 1300 метра – дъжд. Намаления на облачността до слънчево време ще има към и след обяд над масивите от Югозападна България. Ще духа до сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър, който денем последователно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

През първите дни от новата седмица вятърът ще е слаб до сдържан от изток-североизток. Ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни; в понеделник ще бъде към момента относително топло с минимални температури сред 2° и 7° и оптимални - сред 7° и 12°, а във вторник температурите ще са съвсем без дневен ход, най-вече сред 0° и 5°. Времето ще бъде облачно, тук-там, основно в Западна и Централна България с превалявания, в понеделник ще са от дъжд, в планините над 1800 m - от сняг, а във вторник със захлаждането в западната част от Дунавската низина и високите полета и от сняг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР