Ще управляваме така, че да преодолеем разделенията между гражданите на

...
Ще управляваме така, че да преодолеем разделенията между гражданите на
Коментари Харесай

Борис Бонев: Ще управляваме така, че да преодолеем разделенията между гражданите на София

Ще управляваме по този начин, че да преодолеем раздялите сред жителите на София. Обещавам, че нищо добре направено няма да остане недооценено или ненадградено. Но и неприятните ще бъдат показвани, ще бъдат спирани, ще бъдат преразглеждани и подобрявани. Това съобщи, общински консултант от " - Демокатична България " ( " " ) в изявление пред Столичния общински съвет.

Нека не забравяме, че тук представляваме освен хората, които са дали своят вот за нас, само че и всички тези, които не гласоподаваха въобще. А те, за жалост, са болшинство, сподели Бонев. Според него те не са дали своят вот, тъй като не имат вяра, че общинските съветници могат да ги съставляват почтено и дейно - да оправдаят упованията им и да намерят решения за проблемите им. Трудно ми е да допускам, че измежду нас има сътрудници, които биха желали да затвърдят скептицизма и отдръпването на жителите от демокрацията и локалното самоуправление, разяснява Бонев. 

ДБ-ПП (Спаси София) в СОС сме решени да се водим от възприятието ни за дълг към жителите, от отговорността ни към София и от уважението към непознатата позиция, съобщи. Той прикани СОС към повече дух на съгласие. Изборният резултат както за кмет, по този начин и за общински съветници и районни кметове, ясно демонстрира, че София чака нов модел на ръководство. Софиянци няма да одобряват още от същото - те ни изпратиха тук с новаторски мандат, сподели Бонев. По тяхната воля в общинския съвет са изпратени седем политически обединения, което предвещава едно нелесно ръководство. Ние обаче желаеме да имаме вяра, че това разнообразие ще донесе нови хрумвания и ще бъде принос към ръководството на София, а не спънка, означи.

Според него смисълът на това разнообразие е да имаме друг взор върху проблемите, а не ненужно да политиканстваме. Ние ще кажем истината на нашите съграждани. Очаква ни сложен мандат и доста трудности по пътя ни - в идващите няколко месеца ще поставим големи старания да стабилизираме града, неговите институции, системи и финанси, означи Бонев. Той изрази безпокойство, че редица от най-важните планове са пред риск да останат незавършени до края на годината и да загубим десетки милиони европейско финансиране. За други пък, сред които е прословутата канализация, няма планувани средства и ще би трябвало да намерим още над 50 млн. лева Въпреки това, ще подкрепим всички работещи решения и планове и ще надградим постигнатите положителни резултати. Ние няма да бъдем тези, които ще ударят ръчната спирачка на София, както бяхме упреквани, сподели.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР