Ще трябва да се постигне споразумение, за да се прекратят

...
Ще трябва да се постигне споразумение, за да се прекратят
Коментари Харесай

Путин: Ще трябва да се постигне споразумение за прекратяване на конфликта в Украйна

Ще би трябвало да се реализира съглашение, с цел да се прекратят боевете в Украйна, съобщи съветският президент Владимир Путин девет месеца откакто Кремъл стартира своята " специфична военна интервенция " там.

" Доверието, несъмнено, е съвсем нулево..., само че в последна сметка, в края на краищата, ще би трябвало да се реализира съглашение ", съобщи Путин на среща на върха на районните водачи в столицата на Киргизстан. " Неведнъж съм казвал, че сме подготвени за съглашения и сме отворени за тях ", добави той.

Коментарите на Путин пристигнаха в отговор на забележките на някогашния немски канцлер Ангела Меркел по отношение на споразуменията от Минск, контрактувани с Париж и Берлин за преустановяване на бойните дейности сред Русия и Украйна.

Меркел съобщи пред вестник „ Цайт “, че споразуменията от 2014 година са били " опит да се даде време на Украйна " и че Киев го е употребявал, " с цел да стане по-силен ".

Путин съобщи в Бишкек, че е " отчаян " от мненията на Меркел, като добави, че " постоянно е предполагал, че държавното управление на Германия работи почтено ".

" След такива изказвания поражда въпросът: по какъв начин можем да се споразумеем? И има ли с кого? Какви са гаранциите? ", съобщи Путин.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР