Ще трябва да почакаме 9 месеца. Така генералният директор на

...
Ще трябва да почакаме 9 месеца. Така генералният директор на
Коментари Харесай

Финансите на „Инерком“ са под въпрос! ЧЕЗ чака 9 месеца

Ще би трябвало да изчакаме 9 месеца. Така генералният шеф на чешката корпорация ЧЕЗ дава отговор на въпроса "Има изказвания, че са се отдръпнали две банки, финансиращи договорката. Притеснявате ли се, че "Инерком " може да няма пари да заплати контрактуваната цена. " Това оповестява уеб сайтът „ Дневник “.

В обстойно изявление за пражкия вестник "Млада фронта през днешния ден " Даниел Бенеш споделя още, че българското сдружение, с което се разделят, е продадено за "много повече " от 320 милиона евро. "Ще публикуваме цената при приключването на транзакцията. Но мога да ви кажа, че даже втората оферта беше за по-висока сума.

Бенеш изяснява, че предложенията на "Инерком " на Гинка Върбакова и на "Индиан пауър " са били с друг модел - едното е била да се заплати сумата по контракта незабавно, а второто - да стане на преводи в по-продължителен интервал. "Цената беше водеща за нас и в последна сметка тази на "Инерком " бе по-добрата. "

В диалога става дума и за това за какво ЧЕЗ са решили да се отдръпват от България и да продадат бизнеса си "на съвсем незнайната "Инерком ". "За съвсем 15 години българската страна не извърши съвсем нищо от това, което беше дала обещание в приватизационния развой. Проявихме самообладание. Казвахме, че компанията е с държавно присъединяване и не трябва да сме първите, почнали спор с България. Първи арбитраж започнаха австрийците (от EVN - бел.ред.), след това "Енерго-про ", дава отговор Бенеш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР